Företag i fokus:

Annons

Insändare: I Södertälje prioriteras inte cyklisterna

Bild.-Alex-Ataseven

Skribenten vill se bättre gång- och cykelbanor i Södertälje. Foto: Alex Ataseven.

Ett av mina nyårslöften var att cykla mer under sommaren, så förra veckan tog jag i det och köpte en begagnad en. Men jösses så dåligt det är med cykelvägar i Södertälje.

Aldrig tidigare tänkte på det tidigare, men insåg det redan första morgonen till jobbet med min nya tvåhjuling, hur dåligt cyklister tas hand om i Södertälje.

Jag kände mig nästintill som en ligist när jag slingrade mig mellan folk på trottoaren för att inte köra på någon. Och jag blev nästan påkörd av en person som kom i 10 knop på sin el-sparkcykel, men det var inte medvetet gjort.

Han gjorde ju precis som jag, sick-sacka sig mellan gångtrafikanterna.

Vägen över klaffbron är ämnad för cyklister och gångtrafikanter, men den dåliga markeringen på asfalten uppmärksammas inte av folk som oavsiktligt går på cyklisternas sida. Till deras försvar så är vägen knappt målad. Pinsamt Södertälje kommun.

Politikerna behöver inte gå långt för att bekräfta mina påstående. Ta en bara en titt utanför er dörr. Tunneln från centralstationen till Stadshuset. Bedrövligt markerat i tunneln, och belyst för den delen.

Tunneln mot stadshuset. Foto: Alex Ataseven.

Att samspela med andra trafikanter i Södertälje är nästintill omöjligt. Det är en tidsfråga innan det sker en allvarlig olycka.

Södertälje behöver bättre kommunikationsvägar för cyklister och förtydliga markeringen för befintlig vägar.

Och kommunen bör ta fram en ordentlig plan för att utveckla stadens cykelnät med cykelbanor och cykelfält.

En Miljöpartist som vill se ändring.

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juli 2022 10:00
Senast uppdaterad: 19 juli 2022 09:43

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)