Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Insändare: I Södertälje prioriteras inte cyklisterna

Bild.-Alex-Ataseven

Skribenten vill se bättre gång- och cykelbanor i Södertälje. Foto: Alex Ataseven.

Ett av mina nyårslöften var att cykla mer under sommaren, så förra veckan tog jag i det och köpte en begagnad en. Men jösses så dåligt det är med cykelvägar i Södertälje.

Aldrig tidigare tänkte på det tidigare, men insåg det redan första morgonen till jobbet med min nya tvåhjuling, hur dåligt cyklister tas hand om i Södertälje.

Jag kände mig nästintill som en ligist när jag slingrade mig mellan folk på trottoaren för att inte köra på någon. Och jag blev nästan påkörd av en person som kom i 10 knop på sin el-sparkcykel, men det var inte medvetet gjort.

Han gjorde ju precis som jag, sick-sacka sig mellan gångtrafikanterna.

Vägen över klaffbron är ämnad för cyklister och gångtrafikanter, men den dåliga markeringen på asfalten uppmärksammas inte av folk som oavsiktligt går på cyklisternas sida. Till deras försvar så är vägen knappt målad. Pinsamt Södertälje kommun.

Politikerna behöver inte gå långt för att bekräfta mina påstående. Ta en bara en titt utanför er dörr. Tunneln från centralstationen till Stadshuset. Bedrövligt markerat i tunneln, och belyst för den delen.

Tunneln mot stadshuset. Foto: Alex Ataseven.

Att samspela med andra trafikanter i Södertälje är nästintill omöjligt. Det är en tidsfråga innan det sker en allvarlig olycka.

Södertälje behöver bättre kommunikationsvägar för cyklister och förtydliga markeringen för befintlig vägar.

Och kommunen bör ta fram en ordentlig plan för att utveckla stadens cykelnät med cykelbanor och cykelfält.

En Miljöpartist som vill se ändring.

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juli 2022 10:00
Senast uppdaterad: 19 juli 2022 09:43

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors