Företag i fokus:

Annons

18 åringen träffades med flera skott – ”Är på bättringsvägen”

Bild Alex Ataseven

Foto: Shamash Oyal.

Strax efter midnatt natten mot lördag, den 16 juli, sköts en 18-åring man i bröstet och fördes akut till sjukhus med allvarlig skador.

Enligt uppgifter till Telgenytt träffades han med flera skott, men överlevde mirakulöst.

Skottlossningen inträffade klockan 00:04 på fredagskvällen vid en parkering vid Hovsjöskolan. Den skjutne 18-åringen fördes till sjukhus med allvarliga skador, men efter en lång operation kunde läkarna stabilisera hans tillstånd.

Han träffades med flera skott.

Enligt uppgifter till Telgenytt sköts han med fyra skott som bland annat träffade magen och ena lungan. Uppgifter till Telgenytt berättar att 18-årigen gick ut strax innan skjutningen för att träffa vänner när incidenten inträffade.

Polisen på plats med sökhundar efter skottlossningen. Foto: Shamash Oyal.

Flera skott avlossades som hördes av flera boende i området.

– Dom här sköt inte för att varna eller så, de sköt för att döda honom, säger uppgiftslämnaren till Telgenytt.

Polisen har tagit del av övervakningsfilmer och genomförde under natten en teknisk undersökning på platsen där skottlossningen ägde rum.

Nu har det snart passerat tre dagar sedan den unge mannen sköts på parkeringen i Hovsjö, men ska enligt uppgifter till Telgenytt vara på bättringsvägen.

– Han är vaken men ska ha svårt att prata, men han är på bättringsvägen. Jag hoppas verkligen polisen får tag på dem. Polisen har ju fullt med kameror runt skolan, vi får se vad polisen säger, berättar uppgiftslämnaren till Telgenytt.

18-åringen ska i nuläget fortfarande vårdas under uppsikt av läkare på sjukhus. Polisen har i nuläget ingen misstänkt person gripen för helgens skjutning vid Hovsjöskolan.

Vet du något om händelsen. Tipsa polisen här.

BILDEXTRA: Här undersöker polisen brottsplatsen efter nattens skjutning

18-åring sköts med flera skott vid denna parkering i Hovsjö. Foto: Shamash Oyal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 juli 2022 15:25
Senast uppdaterad: 18 juli 2022 15:25

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)