Företag i fokus:

Världskänd reporter besökte Södertälje

3624C358-156D-42A1-96CF-2640EE70EFB1

Södertäljesprofilen Bachir Katourgi tog emot reportern Laith Bazari vid Sverigebesöket. Foto: Privat.

Under torsdagen fick Södertälje besök av den välkända reportern Laith Bazari och nyhetsredaktionen Al Arabiya.

Under besökte befann sig teamet vid Marenplan för att rapportera om bland annat turismen och landets inställning till Nato.

När Telgenytt når reportern befann han sig på väg till Arlanda för att besöka och rapportera från Finland. Men vi hinner med en kort pratstund.

Bazari som främst arbetar som morgonreporter för ett av världens största nyhetsbyråer inom arabvärlden, Al Arabiya, besökte under torsdagen Södertälje för att rapportera om den svenska turismen och det svenska medlemskapet i Nato.

– Vi är här för två anledningen, det ena är förhållandet mellan Ryssland och de skandinaviska länderna, framförallt Sverige, och turismen, säger reportern Laith Bazari till Telgenytt.


Kameramannen George Karam, Bachir Katourgi och Lait Bazari. Foto: Privat.

Bazari bor idag i Dubai men befinner sig mycket i Europa för att rapportera om främst turismen. Den här gången blev det Sveriges tur att få besök av den världskända reportern och samtidigt passade Al Arabia att undersöka den svenska inställningen till Nato.

– Vi undersöker hur svenskarna hanterar medlemskapet i Nato. Är de glada över beslutet. Hur ser de på framtiden, säger Laith Bazari. Precis som det är i andra länder så är många för och många emot, vissa bry sig inte alls och anser inte att Sverige har problem med Ryssland, säger Laith Bazari, säger han.

Men att Bazari befann sig i Södertälje för att rapportera hade inget undersökningen att göra. Bazaris svenska kameraman samt hans goda vän Bachir Katourgi är bosatta i Södertälje, därav besöket i Södertälje.

Södertäljeprofilen Bachir Katourgi, som spelar för Assyriska, var med under reporterns vistelse i Sverige. Tillsammans besökte de Stockholm och utforskade den svenska huvudstaden som Bazari därefter, via direktlänk, rapporterade till redaktionen Al Arabia.

Vad tycker du och era tittare om Sverige?

– Det är ett vackert land med mycket saker att göra. Om vi jämför Sverige med länder i arabvärlden så är det väldig torrt och brunt där. Här är det grönt, mycket grönska och omgivet av vatten. De älskar det, avslutar Laith Bazari till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 juli 2022 15:26
Senast uppdaterad: 17 juli 2022 15:26

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors