🕝 2 minuter
Världskänd reporter besökte Södertälje
Publicerad 17 juli 2022 17:26
Uppdaterad 17 juli 2022 17:26

Södertäljesprofilen Bachir Katourgi tog emot reportern Laith Bazari vid Sverigebesöket. Foto: Privat.

Under torsdagen fick Södertälje besök av den välkända reportern Laith Bazari och nyhetsredaktionen Al Arabiya.

Under besökte befann sig teamet vid Marenplan för att rapportera om bland annat turismen och landets inställning till Nato.

När Telgenytt når reportern befann han sig på väg till Arlanda för att besöka och rapportera från Finland. Men vi hinner med en kort pratstund.

Bazari som främst arbetar som morgonreporter för ett av världens största nyhetsbyråer inom arabvärlden, Al Arabiya, besökte under torsdagen Södertälje för att rapportera om den svenska turismen och det svenska medlemskapet i Nato.

– Vi är här för två anledningen, det ena är förhållandet mellan Ryssland och de skandinaviska länderna, framförallt Sverige, och turismen, säger reportern Laith Bazari till Telgenytt.


Kameramannen George Karam, Bachir Katourgi och Lait Bazari. Foto: Privat.

Bazari bor idag i Dubai men befinner sig mycket i Europa för att rapportera om främst turismen. Den här gången blev det Sveriges tur att få besök av den världskända reportern och samtidigt passade Al Arabia att undersöka den svenska inställningen till Nato.

– Vi undersöker hur svenskarna hanterar medlemskapet i Nato. Är de glada över beslutet. Hur ser de på framtiden, säger Laith Bazari. Precis som det är i andra länder så är många för och många emot, vissa bry sig inte alls och anser inte att Sverige har problem med Ryssland, säger Laith Bazari, säger han.

Men att Bazari befann sig i Södertälje för att rapportera hade inget undersökningen att göra. Bazaris svenska kameraman samt hans goda vän Bachir Katourgi är bosatta i Södertälje, därav besöket i Södertälje.

Södertäljeprofilen Bachir Katourgi, som spelar för Assyriska, var med under reporterns vistelse i Sverige. Tillsammans besökte de Stockholm och utforskade den svenska huvudstaden som Bazari därefter, via direktlänk, rapporterade till redaktionen Al Arabia.

Vad tycker du och era tittare om Sverige?

– Det är ett vackert land med mycket saker att göra. Om vi jämför Sverige med länder i arabvärlden så är det väldig torrt och brunt där. Här är det grönt, mycket grönska och omgivet av vatten. De älskar det, avslutar Laith Bazari till Telgenytt.

Dela artikeln