Företag i fokus:

Kommunen inleder stort arbete – Rustar upp broar och tunnlar

10E58CE8-0D56-4514-AA35-1F22A5EE5106

Foto: Alex Ataseven.

Nu inleder Södertälje kommun ett omfattande arbete med att rusta upp flera bror och tunnlar i centrala Södertälje, Hovsjö samt över ravinen mellan Mariekälla och Saltskog.

Men innan arbete inleds ska entreprenören öppna upp ytskiktet för att se hur omfattande arbetet blir.

Totalt ska sju tunnlat och broar renoveras för att hålla i många år till, Men innan arbete inleds ska entreprenören öppna upp ytskiktet för att se hur omfattande arbetet blir. Av den anledningen beräknas arbetet att starta under olika tidpunkter under 2022 och kan ha en påverkan på tidschemat.

Källa: Södertälje kommun.

I centrala Södertälje ska fyra broar och tunnlar renoveras under augusti månad, och samtidigt stängs parkeringen på Jovisgatan av.

Två av tunnlarna går under Oxbacksleden, den tredje under Turingegatan som kommunen fokusera på att färdigställa först och Bron vid Hertig Carls väg över Skomakaregatan vid Polishuset.

Biltrafiken kommer vara öppen i båda riktningarna men får begränsad framkomlighet då en fil kommer vara avstängd i taget.”, skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

Tunneln vid polisstationen. Källa: Södertälje kommun.

I Hovsjö kommer gång- och cykelbron vid Hovsjö centrum renoveras och kommer att vara stängd för gång- och cykeltrafik under arbetes gång.

Arbetet i Hovsjö kan enligt kommunen ha en påverkan på framkomlighet och restiden för busstrafiken då en fil kommer vara avstängd i taget, men öppen i båda riktningarna.

De två broarna över ravinen mellan Saltskog och Mariekälla kommer att renoveras en i taget. Arbete inleds i september 2022 och beräknas vara klart cirka två månader senare. Gång- och cykeltrafik stängs av under arbetets gång.

Gång- och cykelbron vid Hovsjö centrum. Källa: Södertälje kommun.
Broarna över ravinen mellan Saltskog och Mariekälla. Källa: Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 juli 2022 05:30
Senast uppdaterad: 16 juli 2022 19:38

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors