Företag i fokus:

Youtubestjärnan bokad till Södertäljefestivalen

x1000w-Grannen Måns 1

Pressbild: Södertälje City, Granen Måns.

Nu adderar centrumföreningen Södertälje City ytterligare ett känt namn som ska gästa Södertäljefestivalen i augusti.

Nämligen 12-åriga artisten Grannen Måns som är en av landet största artister och en riktig Youtube-stjärna.

En minst sagt spännande Södertäljefestival väntar med fantastiska artister, god mat och roliga aktiviteter helgen 26-28 augusti.

Det är sedan tidigare klart att Idol-stjärnan Anna Bergendahl och Hip Hop-duon Medina, tillsammans med WAHL, går upp på scen fredagen den 26 augusti. Och nyligen meddelade centrumföreningen att även Melodifestivalvinnaren Tusse och Sean banan bokats för uppträdande i Södertälje lördagen den 27 augusti.

Nu har ännu en stjärna bokats till Södertäljefestivalen, nämligen barnmusiksfenomenet Grannen Måns.

Vet du inte vem det är? Fråga dina barn, barnbarnen eller den yngre generationen. De vet garanterat vem han är. Han heter egentligen Måns Ek, gör succé på Youtube, turnerar runt om i landet och hunnit släppt tre egna låtar.

Den 12-åriga killen från Mariestad gästar Södertäljefestivalen och stora scenen lördagen den 27 augusti.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 juli 2022 12:02
Senast uppdaterad: 14 juli 2022 17:43

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors