Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljebor väljer bilen – Trots höga bensinpriser

Pressbild- Alex Ataseven

Foto: EasyPark / Alex Ataseven.

I en ny rapport, som techbolaget Easypark tagit fram, framgår det att mobilparkerandet i Södertälje ökar med åren.

Trots de höja bensinpriserna fortsätter användningen av fordon att öka.

Enligt Easypark, som finns i över 3 200 städer globalt och har över 70 miljoner användare, har mobilparkerandet ökat i Södertälje kommun. Under andra kvartalet 2022 ökade mobilparkerandet med 26 procent jämfört med samma period förra året.

Förutom att vara en av Europas mest använda parkeringsapp delar bolaget även viktig information till svenska kommuner för att se mönstret på invånarnas rörelsemönster.

Foto: EasyPark.

– Easyparks parkeringsdata ger kommuner och regioner viktiga insikter om rörelsemönstret i städerna, vilket underlättar beslut vid stadsplanering. Vårt uppdrag handlar med andra ord inte bara om att erbjuda bra och tidsbesparande lösningar för bilister. Vi tillhandahåller också insikter till städer och beslutsfattare vilket bidrar till bättre trafikflöden i hela Sverige, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

Men det är inte bara mobilparkerandet som fortsätter att öka.

Enligt bolaget, som även tillhandahåller elbilsladdning, har laddning av elbilar ökat med 433 procents i Sverige på bara ett år.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 juli 2022 07:13
Senast uppdaterad: 14 juli 2022 07:16

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors