Företag i fokus:

Annons

Södertäljebor väljer bilen – Trots höga bensinpriser

Pressbild- Alex Ataseven

Foto: EasyPark / Alex Ataseven.

I en ny rapport, som techbolaget Easypark tagit fram, framgår det att mobilparkerandet i Södertälje ökar med åren.

Trots de höja bensinpriserna fortsätter användningen av fordon att öka.

Enligt Easypark, som finns i över 3 200 städer globalt och har över 70 miljoner användare, har mobilparkerandet ökat i Södertälje kommun. Under andra kvartalet 2022 ökade mobilparkerandet med 26 procent jämfört med samma period förra året.

Förutom att vara en av Europas mest använda parkeringsapp delar bolaget även viktig information till svenska kommuner för att se mönstret på invånarnas rörelsemönster.

Foto: EasyPark.

– Easyparks parkeringsdata ger kommuner och regioner viktiga insikter om rörelsemönstret i städerna, vilket underlättar beslut vid stadsplanering. Vårt uppdrag handlar med andra ord inte bara om att erbjuda bra och tidsbesparande lösningar för bilister. Vi tillhandahåller också insikter till städer och beslutsfattare vilket bidrar till bättre trafikflöden i hela Sverige, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

Men det är inte bara mobilparkerandet som fortsätter att öka.

Enligt bolaget, som även tillhandahåller elbilsladdning, har laddning av elbilar ökat med 433 procents i Sverige på bara ett år.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 juli 2022 07:13
Senast uppdaterad: 14 juli 2022 07:16

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)