Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Målgörare från Södertälje när landslaget blev guldmedaljörer

c3e6c5a0-dab6-4fcd-b920-7cb7f0b9a6be

 Foto: Martin Hallén Almroth/Svensk Innebandy.

Under tisdagskvällen blev svenska herrlandslaget mästare i The World Games efter en dramatisk final mot Finland.

Matchen slutade 6-5 till Sverige och två av målskyttarna blev Kevin Haglund från Södertälje och Hampus Ahrén från Nykvarn.

The World Games är ett internationellt multi-sport evenemang som inte finns med i de olympiska spelen, men har stöd från Internationella Olympiska Kommittén.

Nyligen vann Miranda Tibbeling två titlar under The World games i parkour. Hon kammade hem silver i freestyle och guld i speed.

Under tisdagen var det återigen Södertäljeprofiler i fokus när herrlandslaget i innebandy slog Finland i final. Hampus Ahrén, som spelar med Nykvarns herrlag, satte Sveriges första mål och Kevin Haglund, som idag spelar för Kalmar, satte det andra när Sverige vann 6-5.

 Foto: Martin Hallén Almroth/Svensk Innebandy.

Sveriges stora mål den här säsongen är nu att vinna dubbla titlar när landslaget åker till Schweiz för att spela The World Games och VM i november.

– Det skulle vara mäktigt. Det gäller att utvecklas vidare nu för att nå dit och det är det som är det stora målet. Vi ska vinna ett guld till i Schweiz, säger lagkaptenen Emil Johansson. 

Matchfakta:
Sverige–Finland 6-5 (0-1, 3-0, 3-4)

Första perioden:
0-1 07.54 Ville Lastikka

Andra perioden:
1-1 04.45 Hampus Ahrén (Malte Lundmark)
2-1 04.58 Kevin Haglund
3-1 13.57 Emil Johansson (Johan Samuelsson)

Tredje perioden:
4-1 06.26 Linus Holmgren (Malte Lundmark)
5-1 08.21 Emil Johansson (Rasmus Enström)
5-2 08.37 Justus Kainulainen (Joonas Pylsy)
5-3 08.56 Sami Johansson (Nico Salo)
6-3 10.47 Ludwig Persson (Jesper Sankell)
6-4 13.09 Eemeli Salin (Justus Kainulainen)
6-5 13.39 Ville Lastikka (Eemeli Salin)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 juli 2022 14:07
Senast uppdaterad: 13 juli 2022 14:07

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors