Företag i fokus:

Annons

Målgörare från Södertälje när landslaget blev guldmedaljörer

c3e6c5a0-dab6-4fcd-b920-7cb7f0b9a6be

 Foto: Martin Hallén Almroth/Svensk Innebandy.

Under tisdagskvällen blev svenska herrlandslaget mästare i The World Games efter en dramatisk final mot Finland.

Matchen slutade 6-5 till Sverige och två av målskyttarna blev Kevin Haglund från Södertälje och Hampus Ahrén från Nykvarn.

The World Games är ett internationellt multi-sport evenemang som inte finns med i de olympiska spelen, men har stöd från Internationella Olympiska Kommittén.

Nyligen vann Miranda Tibbeling två titlar under The World games i parkour. Hon kammade hem silver i freestyle och guld i speed.

Under tisdagen var det återigen Södertäljeprofiler i fokus när herrlandslaget i innebandy slog Finland i final. Hampus Ahrén, som spelar med Nykvarns herrlag, satte Sveriges första mål och Kevin Haglund, som idag spelar för Kalmar, satte det andra när Sverige vann 6-5.

 Foto: Martin Hallén Almroth/Svensk Innebandy.

Sveriges stora mål den här säsongen är nu att vinna dubbla titlar när landslaget åker till Schweiz för att spela The World Games och VM i november.

– Det skulle vara mäktigt. Det gäller att utvecklas vidare nu för att nå dit och det är det som är det stora målet. Vi ska vinna ett guld till i Schweiz, säger lagkaptenen Emil Johansson. 

Matchfakta:
Sverige–Finland 6-5 (0-1, 3-0, 3-4)

Första perioden:
0-1 07.54 Ville Lastikka

Andra perioden:
1-1 04.45 Hampus Ahrén (Malte Lundmark)
2-1 04.58 Kevin Haglund
3-1 13.57 Emil Johansson (Johan Samuelsson)

Tredje perioden:
4-1 06.26 Linus Holmgren (Malte Lundmark)
5-1 08.21 Emil Johansson (Rasmus Enström)
5-2 08.37 Justus Kainulainen (Joonas Pylsy)
5-3 08.56 Sami Johansson (Nico Salo)
6-3 10.47 Ludwig Persson (Jesper Sankell)
6-4 13.09 Eemeli Salin (Justus Kainulainen)
6-5 13.39 Ville Lastikka (Eemeli Salin)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 juli 2022 14:07
Senast uppdaterad: 13 juli 2022 14:07

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)