🕝 1 minuter
Södertäljeprojektet expanderar - "Kvitto på att vi gör rätt"
Publicerad 12 juli 2022 07:30
Uppdaterad 24 november 2023 13:21

Foto: Alex Ataseven.

Södertäljeprojektet Produktionsänglar, som drivs av KTH och Södertälje Science Park, riktar sig till att stötta startupbolag att gå från prototyp till produktion. Nu blir projektet ett nationellt program när den lanseras i Lund för startupbolag i södra Sverige.

– Vi ser fram emot att stärka det lokala och regionala näringslivet i södra Sverige genom ett starkt samarbete med Södertälje Science Park och KTH, säger Anders G Nilsson, vd på Ideon Science Park i ett pressmeddelande.

Syftet är att förbättra möjligheterna för hårdvarustartups att gå från prototyp till serieproduktion. En process som är en stor utmaning och kallas ofta för ”dödens dal”, där många nystartade bolag ofta har svårt att överleva.

För att ta till vara på resurserna och innovatö­rerna vill KTH, Södertälje Science Park och Ideon Innovation genom programmet Produktionsänglar främja produktionen i landet.

Därför lanseras programmet även i södra Sverige för att hjälpa hårdvarustartups att gå från prototyp till serieproduktion och kommer att köras parallellt med programmet i Södertälje.

– Det ökade intresset för Produktionsänglar är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Det känns fantastiskt roligt att lansera programmet i södra Sverige, där det finns väldigt många spännande startups, säger Victor Strimfors, projektledare för Produktionsänglar på Södertälje Science Park.

Dela artikeln