Företag i fokus:

Annons

Metin Hawsho (L) stod bara ett stenkast från mordplatsen

187B4370-0F4E-4AB4-A2EB-DC0103220A91

Foto: Privat / Metin Hawsho(L).

I onsdags mördades psykiatrikern Ing-Marie Wieselgren brutalt under Almedalsveckan i Visby.

Bara ett stenkast från mordplatsen fanns flera politiker, däribland Liberalen från Södertälje Metin Hawsho.

– När knivmordet skedde var jag på ett seminarium 40-50 meter därifrån, berättar Metin Hawsho till Telgenytt.

Donners plats, där mordet inträffade, är en plats där politiker vistats på och går förbi flera gånger om dagen och anses vara kärnan i Almedalen.

Psykiatrisamordnaren hos Sveriges kommuner och regioner, SKR, Ing-Marie Wieselgren, befann sig på plasten vid Donners plats i centrala Visby när hon attackerades till döds av en knivman.

Hon fördes snabbt till sjukhus, men senare på kvällen meddelade polisen att kvinnan dött av sina skador efter den brutala knivattacken.

– Jag gick igenom Donners plats cirka en timme innan händelsen och när jag skulle genom platsen, cirka 10 minuter efter händelse, ser jag en folksamling och flera poliser. Då förstod jag att något allvarligt hade hänt, säger Metin Hawsho (L).

Hawsho befann sig på platsen kort efter att kvinnan attackerats och förts till sjukhus med ambulans. Men det hans snabbt får veta, av folksamlingen på platsen, är att en misstänkt gärningsman gripits av polis kort efter dådet.

– Händelsen känns som ett hårt slag mot Almedalen och den fria öppna demokratiska samhälle som Almedalen symboliserar, säger han

En 32-årig man greps och häktats misstänkt för mordet i Visby onsdagen den 6 juni.

– Jag kände inte den mördade kvinnan personligen, men mina tankarna går till hennes familj och vänner, säger Hawsho (L).

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 juli 2022 18:58
Senast uppdaterad: 11 juli 2022 08:25

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)