🕝 1 minuter
Fastighetsbolaget beviljas bygglov - "Stark efterfrågan"
Publicerad 10 juli 2022 07:30
Uppdaterad 10 juli 2022 01:55

Bild: Stendörren.

Fastighetsbolaget Stendörren som äger, utvecklar och förvaltar fastigheter beviljas bygglov för två byggnader i Södertälje. Det meddelade bolaget i ett pressmeddelande under fredagen.

– Det är glädjande att se hur vårt intensiva arbete med utvecklingen av våra projekt i Stockholm Syd har stark framdrift och att vi kan bredda vårt kunderbjudande, säger Maria Jonsson, Utvecklingschef på Stendörren.

Det var i veckan som fastighetsbolaget mottog beskedet om beviljat bygglov för sina fastigheter i Almnäs, men det förberedande arbeten inleddes redan under hösten 2021. Bland annat påbörjades rivningsarbetet av tidigare byggnader i förberedande syfte för lokaler som passar in i området.

Det beviljade bygglovet är det andra fastighetsbolaget erhåller av kommunen i Almnäs. I den första etappen har bolaget påbörjat arbetet med att resa fastigheten som har en logistikyta på 11 500 kvm och beräknas vara färdigställd till årsskiftet 2022/2023.

– Vi börjar redan se hur våra tidiga idéer materialiseras och vi är nu redo att fortsätta utvecklingen i området. Vi möter en stark efterfrågan från kunder på lokaler för logistik, men också för mindre verksamheter.” säger Maria Jonsson.

Bolaget anser att byggstart bedöms vara möjlig under tredje kvartal av 2022, men vilket företag som kommer att hyra in sig i fastigheterna är ännu inte klart.

Dela artikeln