Företag i fokus:

Fastighetsbolaget beviljas bygglov – ”Stark efterfrågan”

b5d5bbe88ddf5177_org

Bild: Stendörren.

Fastighetsbolaget Stendörren som äger, utvecklar och förvaltar fastigheter beviljas bygglov för två byggnader i Södertälje. Det meddelade bolaget i ett pressmeddelande under fredagen.

– Det är glädjande att se hur vårt intensiva arbete med utvecklingen av våra projekt i Stockholm Syd har stark framdrift och att vi kan bredda vårt kunderbjudande, säger Maria Jonsson, Utvecklingschef på Stendörren.

Det var i veckan som fastighetsbolaget mottog beskedet om beviljat bygglov för sina fastigheter i Almnäs, men det förberedande arbeten inleddes redan under hösten 2021. Bland annat påbörjades rivningsarbetet av tidigare byggnader i förberedande syfte för lokaler som passar in i området.

Det beviljade bygglovet är det andra fastighetsbolaget erhåller av kommunen i Almnäs. I den första etappen har bolaget påbörjat arbetet med att resa fastigheten som har en logistikyta på 11 500 kvm och beräknas vara färdigställd till årsskiftet 2022/2023.

– Vi börjar redan se hur våra tidiga idéer materialiseras och vi är nu redo att fortsätta utvecklingen i området. Vi möter en stark efterfrågan från kunder på lokaler för logistik, men också för mindre verksamheter.” säger Maria Jonsson.

Bolaget anser att byggstart bedöms vara möjlig under tredje kvartal av 2022, men vilket företag som kommer att hyra in sig i fastigheterna är ännu inte klart.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 juli 2022 05:30
Senast uppdaterad: 9 juli 2022 23:55

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors