Företag i fokus:

Annons

Telge Fastigheter i lyckat samarbete mot skadegörelse

291005491_422395166469526_6935582395983185846_n

Foto: Telge Fastigheter.

2017 var ett dyrt år för Telge Fastigheter som hade en nota på 4 473 400 kronor efter all skadegörelse.

Men på bara fem år har bolaget lyckats sänka sina årliga kostnader med cirka tre miljoner per år. Det rapporterade Telge Fastigheter under måndagen.

Uppemot 15 miljoner har sparats in under en femårsperiod tack vare det myndighetsgemensamma samarbetet PAX.

Ett storts samarbete där bland annat polis, kommunkontoren, kommunens säkerhetsavdelning, fältare, Nobina, brandförsvaret och andra fastighetsägare diskutera säkerhetsfrågor, tar fram gemensamma policys, utvecklar lokaluthyrning och mycket mer.

– Vi ses varannan vecka men har löpande kontakt även mellan våra möten och är snabba på att göra punktinsatser när någon part uppmärksammat ökad oro eller stökighet på en plats, säger Krister Mellström, vd Telge Fastigheter.

Under sommaren ska det kommunägda fastighetsbolaget investera ytterligare i bevakning för att få bukt med problemet samt öka tryggheten i Södertälje. Bland annat genom öka närvaron av väktare.

– Väktare gör ett viktigt förebyggande arbete genom att synas och ha dialog med de som gör fel. Deras rapporter ger oss också snabb information om vart vi ska styra Grönytegruppen när något vandaliserats eller om det är stökigt på en plats. Rent och snyggt är otroligt viktigt för den upplevda tryggheten, säger Bobil Oyal förvaltningschef på Telge Fastigheter.

Att bolaget lyckats sänka den årliga kostnaderna för skadegörelse har till stor del att göra med insamlat material från kamera och vittnesuppgifter.

– Varje gång vi har möjlighet polisanmäler vi skadegörelse. Det är en viktig signal, att skadegörelse får konsekvenser, att vi och samhället reagerar, säger Bobil Oyal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juli 2022 15:00
Senast uppdaterad: 5 juli 2022 17:24

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors