Företag i fokus:

Annons

Södertälje har röstat – Här är filmerna som visas på utebion

S city

Erik Hanzon, Projektledare Södertälje City. Bild: Södertälje City.

Under några varma sommar kvällar i juli riggar Södertälje City, i samarbete med Södertälje kommun, upp en enorm uppblåsbar bioduk vid Maren för att projicera sommarfilmer.

Centrumföreningen lätt Södertäljeborna rösta om vilka filmer som önskades och hela 1220 personer deltog i omröstningen.

– Det var jättekul att få så stark och positiv respons, säger Erik Hanzon projektledare på Södertälje City.

Totalt var det sex nominerade filmer som Södertäljeborna kunde rösta på.

Utvandrarna, Fast & Furious 9, Free Guy, Mamma Mia, The Greatest Showman och Döden på Nilen.

Utebion vid Maren är tillbaka. Bild: Södertälje City.

Och flest röster fick filmerna Mamma Mia och The Greatest Showman som kommer att visas kostnadsfritt vid Maren med stentrappan som sittplats.

– Södertäljeborna har röstat och nu står det klart att det blir två härliga filmer med mycket musik i sommar. Nu ser vi fram emot två mysiga kvällar tillsammans, säger Erik Hanzon.

Utebion startar cirka klockan 21-21:30, torsdag den 21 och 28 juli, beroende på väder och när det är tillräckligt mörkt.

Visningen genomförs även om det regnar meddelar Centrumföreningen Södertälje City.

  • 21 juli: Mamma Mia! The Movie
  • 28 juli: The Greatest Showman

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 10:30
Senast uppdaterad: 25 juni 2022 21:08

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)