Företag i fokus:

Annons

Södertäljeborna Diala och Susan gör succé Kroatien

A5E8E500-C64A-4D66-967B-43637EA4C206

Foton: Privata.

I veckan inleddes turneringen Futsal Week i Kroatien där det svenska damlandslaget ställs mot Ungern, Polen, Finland och Kroatien.

Med i truppen finns Södertäljeborna Diala Elia och Susan Kiryo som representerar det svenska damlandslaget

Turneringen Futsal Week inleddes den 21 juni i Porec, Kroatien, och och pågår i en vecka, till den 26 juni.

Sverige ställdes mot Ungern i tisdags som första motstånd där Södertäljebon Diala Elia gjorde Sveriges enda mål. Turneringens första match spelades oavgjort, 1-1.

– Det är kul och få inleda turneringen med ett mål, säger Diala Elia när Telgenytt når henne i Kroatien.

Susan Kiryo och Diala Elia i Kroatien. Foto: Privat.

Den andra matchen mot Polen spelades dagen därpå där Sverige på nytt spelade oavgjort. Slutresultatet den matchen blev 2-2 och ännu en gång var det en Södertäljespelare som stod i rampljuset.

Denna gång var det Susan Kiryo som gjorde Sveriges båda mål och räddade landslaget från en förlust.

– Spännande match, vi tar tidig ledning med 0-1, det blir 1-1 och sedan även 2-1, så det var extra skönt eoch sätta in 2-2 målet så vi kunde ta med oss 1 poäng, säger Susan Kiryo till Telgenytt.

Under torsdagen ställdes damlandslaget mot Kroatien där Sverige vann matchen med hela 6-0 där Susan Varli gjorde ett mål.

Den sista matchen spelas mot grannlandet Finland nu på lördag, den 25 juni.

Svenska damlandslaget. Foto: Privat.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 juni 2022 15:12
Senast uppdaterad: 23 juni 2022 15:12

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)