Företag i fokus:

Annons

Operationsavdelningen i Södertälje ett av landets bästa

2022_06_operation2

Bild: Södertälje Sjukhus.

Operationsavdelningen på Södertälje sjukhuset rankas som ett av landets bästa enligt en ny årlig nationella kvalitetsranking.

Mätningen utfördes av Svenskt perioperativt register, SPOR, och placerar operationsavdelningen på en andra plats i Sverige.

Sedan 2013 har landets offentligt finansierade akutsjukhusens operationsenheter levererat data till SPOR, Svenskt perioperativt register och 2022 placeras operationsavdelningen på Södertälje Sjukhus på en andra plats.

 – Jag känner mig väldigt stolt över vår personal och över vår avdelning. Det är fantastiskt att vi har placerat oss så högt upp i rankingen, säger Lona Layous, processchef på operationsavdelningen i ett pressmeddelande.

I en kvalitetsindex mättes operationsavdelningar som omfattar ett 60-tal avdelningar från landets sjukhus.

Bland annat mättes om operationer utfördes i tid, patienternas överlevnad efter operationer, smärta, illamående och temperatur efter operationen, samt uppföljning av checklistan i operationssalen.

Foto: Alex Ataseven.

Enligt Lona Layous är det flera bidragande faktorer som placerar Södertälje högt i rankningen, så som kontinuerligt förbättrings- och uppföljningsarbetet.

– Varje onsdag morgon samlas hela teamet runt utvecklingstavlan på avdelningen där vi går igenom veckans arbete. Vi analyserar våra kvalitetsindikatorer, lyfter fram saker som vi har lyckats med och identifierar det som behöver förbättras, säger hon och fortsätter.

– Tydliga mål och gruppengagemang är nyckeln till framgång. Vi jobbar på att ge våra patienter säker vård med hög kvalité, avslutar processchefen Lona Layous.

Därför lämnar sjukhusets VD – ”Glad och tacksam för de här drygt fyra åren”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 22 juni 2022 21:02

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)