Syrianska med i toppstriden efter tre blytunga poäng
Publicerad 20 juni 2022 17:13
Uppdaterad 21 juni 2022 16:01

Sommaruppehållet närmar sig och i vårsäsongens sista hemmamatch var det upplagt för toppmöte när Norrköpingslaget Smedby AIS gästade Syrianska och Södertälje under lördagskvällen.

Ett Syrianska som tidigare har haft svårt att sätta spiken i kistan under sina matcher visade att man kan bättre och tog en övertygande seger med hela 4-1.

Syrianska tog tag i taktpinnen direkt från matchstart och det dröjde inte länge innan målnollan skulle spräckas.

I den 6:e minuten tog Syrianska ledningen genom Kenneth Carlie som drog ett fint distansskott som letade sig in i målvaktens vänstra hörn och satte 1-0 för hemmalaget.

Resultatet höll sig under första halvan som kontrollerades av Syrianska där Smedby inte tilläts skapa allt för många farligheter.

Tio minuter in i andra halvlek utökade Majkel Bagir Syrianskas ledning till 2-0 och kort därefter reducerade Smedby till 2-1.

Men Syrianska gav svar på tal kort när Bagir, drygt 7 minuter senare, kunde sätta dit sitt 13:e mål för säsongen. Glädjen hade knappt hunnit lägga sig när Syrianska kunde öka ledning till 4-1 genom Kenneth Carlie.

Slutresultatet skrevs till 4-1 och tre blytunga poäng var i hamn när halva säsongen färdigspelades. I och med Assyriskas bolltapp flåsar man nu lokalkonkurrenten i nacken i kampen om förstaplatsen.

Syrianska tog en viktig seger och klev upp på en andraplats i och med gårdagens seger. Nu väntar Huddinge IF på bortaplan i vårsäsongens sista match när serien vänder. Matchen spelas på torsdagen, den 23:e juli med avspark kl 20:00 på Källbrinks IP.