🕝 1 minuter
Pådraget vid polisstationen - Handgranat och sprängdeg utanför polismans kontor
Publicerad 19 juni 2022 13:00
Uppdaterad 23 augusti 2022 00:12

Arkivbild: Alex Ataseven.

Måndag den 23 maj spärrades ett stort område av runt polisstationen efter ett fynd som innehöll en handgranat och sprängdeg.

Nu anmäler en polisanställd händelse till Arbetsmiljöverket efter att fyndet lämnats utanför dennes kontor.

Det var vid lunchtid den 23 maj som en polispatrull gjorde ett fynd i en källare i Södertälje. Kort efter fyndet spärrades ett stort område av i centrala Södertälje runt om polishuset dit föremålet förts.

Vad föremålet innehöll ville polisen inte uttala sig om

– De kom med ett föremål som vi inte kunde utesluta var farlig. Vi satte avspärrningarna vid i samband med att vi skulle arbeta med föremålet, berättade polisen till Telgenytt.

Men nu framkommer det uppgifter om innehållet efter att polisen själva anmält händelsen till Arbetsmiljöverket som ett tillbud.

Fyndet, misstänkt skarp handgranat och sprängdeg, togs med till polisstationen där den lämnades i en polisbil som parkerades utanför en anställds kontor.

”Jag satt vid min arbetsplats när jag efter en stund får veta att polisbilen, som stod parkerad precis utanför mitt fönster, innehöll en misstänkt skarp handgranat och sprängdeg. Granaten och sprängdegen hade legat där cirka 1 timme innan det uppmärksammades.”, skriver en anställd på Polismyndigheten.

”När det uppmärksammades att det var en skarp handgranat och sprängdeg, spärrades parkeringen och den del av byggnaden av.”, skrivs det i anmälan till Arbetsmiljöverket.

Kort därefter tillkallades bombskyddsgruppen som hanterade handgranaten och sprängdegen.

Stor insats efter misstänkt bombfynd vid polishuset – Stora avspärrningar

Dela artikeln