Företag i fokus:

Annons

Sodertalje_kommun_naringslivs

Pådraget vid polisstationen – Handgranat och sprängdeg utanför polismans kontor

2022_03_polis-avsparrat

Arkivbild: Alex Ataseven.

Måndag den 23 maj spärrades ett stort område av runt polisstationen efter ett fynd som innehöll en handgranat och sprängdeg.

Nu anmäler en polisanställd händelse till Arbetsmiljöverket efter att fyndet lämnats utanför dennes kontor.

Det var vid lunchtid den 23 maj som en polispatrull gjorde ett fynd i en källare i Södertälje. Kort efter fyndet spärrades ett stort område av i centrala Södertälje runt om polishuset dit föremålet förts.

Vad föremålet innehöll ville polisen inte uttala sig om

– De kom med ett föremål som vi inte kunde utesluta var farlig. Vi satte avspärrningarna vid i samband med att vi skulle arbeta med föremålet, berättade polisen till Telgenytt.

Men nu framkommer det uppgifter om innehållet efter att polisen själva anmält händelsen till Arbetsmiljöverket som ett tillbud.

Fyndet, misstänkt skarp handgranat och sprängdeg, togs med till polisstationen där den lämnades i en polisbil som parkerades utanför en anställds kontor.

”Jag satt vid min arbetsplats när jag efter en stund får veta att polisbilen, som stod parkerad precis utanför mitt fönster, innehöll en misstänkt skarp handgranat och sprängdeg. Granaten och sprängdegen hade legat där cirka 1 timme innan det uppmärksammades.”, skriver en anställd på Polismyndigheten.

”När det uppmärksammades att det var en skarp handgranat och sprängdeg, spärrades parkeringen och den del av byggnaden av.”, skrivs det i anmälan till Arbetsmiljöverket.

Kort därefter tillkallades bombskyddsgruppen som hanterade handgranaten och sprängdegen.

Stor insats efter misstänkt bombfynd vid polishuset – Stora avspärrningar

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juni 2022 11:00
Senast uppdaterad: 22 augusti 2022 22:12

Larm om brand i Fornhöjden – ”Något som smällt där”

2022_05_Brandkar

Arkivbild

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Fornhöjden med anledning av en brand i ett trapphus.

Flera enheter ryckte ut till Fornhöjdsvägen där händelsen inträffade för att kontrollera det inkomna larmet.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om brand i ett flerfamiljshus, men när räddningstjänsten ankom visade det sig att något hade smällt av i trapphuset.

– Vi larmades vid 19-tiden om en brand, men i själva verket var det en explosion, det ska vara något som smällt där, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Platsen kunde snabbt kontrolleras och kort därefter kunde polisen konstatera att det rörde sig om att någon smällt fyrverkerier på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kom ingen person till skadad, även byggnaden klarade sig utan större skador i samband med kvällen incident.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 19:46
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 19:46

Stort polispådrag i Södertälje – ”Kan inte fortsätta såhär”

28E11822-2C2F-4315-B991-CF9F7E439B10

Foto: Alex Atasven.


Just nu pågår stora polisinsatser i Södertälje på flera platser.

Enligt uppgifter till Telgneytt kontrolleras flera fordon bland annat i Saltskog där polisen befinner sig på flera platser.

På grund av de senaste dödsskjutningarna och det det eskalerade våldet har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

I samband med gårdagens dödskjutning där en 40-åring man sköts till döds berättade polisens presstalesperson om ökade insatser.

– Vi ska få ett stopp på det här nu, det kan inte fortsätta såhär. Vi lägger ner ett väldigt stort jobb på att återskapa tryggheten i Södertälje och i Ronna, berättade polisens presstalesperson Carina Skagerling till Telgenytt 

Enligt uppgifter till Telgnytt sker en stor polisiär insats bland annat i Saltskog där en ung man utsattes för mordförsök. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 18:06
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 18:06

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors