Företag i fokus:

Ny undersökning – Brist på senioranpassade bostäder i Södertälje

9c9c895c-1b6c-4b8b-90cf-042db5254cb4

Foto: Länsförsäkringar.

Södertälje kommun har brist på senioranpassade bostäder.

Det visar en ny statistik från Boverket som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Men Södertälje är inte ensam om bristen på senioranpassade bostäder i sin kommun. Enligt en kartläggningen har fler än åtta av tio kommuner brist på senioranpassade bostäder i någon form. 27 procent av landets kommuner saknar helt.

– En god tillgång på senioranpassade bostäder ger äldre ett tryggare boende och minskar risken för ofrivillig isolering. Samtidigt är seniorbostäder en nyckel för att öka rörligheten på bostadsmarknaden, så att fler människor i alla åldrar kan byta bostad efter behov, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Enligt en Sifoundersökning visar att var tredje svensk över 65 år vill flytta till en mindre bostad, men bristen på lämpliga och tillgängliga bostäder är ett stort hinder för de äldre.

Nu efterlyser Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, med några månader kvar till valet, skarpa politiska löften om åtgärder som kan öka rörligheten på bostadsmarknaden.

– Kommunerna behöver bygga fler senioranpassade bostäder och regeringen behöver kraftigt sänka flyttskatten så att det blir lättare för människor att byta bostad efter behov, inte minst för den som är äldre och som har ägt sin bostad länge, säger Marcus Svanberg.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 21 juni 2022 14:04

TV/BILDEXTRA: Här grips misstänkta pistolmannen

EA182DAB-4A05-4FD6-A297-E56DADEA9207

Foto: Läsabild

Polisen avlossade varningsskott efter misstänkt pistolman i Ronna• Två personer har gripits.

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Se film från platsen via Snapchat (läsarvideo)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 23:06
Senast uppdaterad: 26 april 2024 23:06

JUST NU: Polis avlossar varningsskott vid gripande

Polis

Arkivbild

Flera polispatruller och ambulanser har kallats till en adress i Södertälje efter att en inringare larmat om flera personer med vapenliknande föremål utanför en bostad.

På fredagskvällen rapporterades en stor polisinsats vid Ronna. Larmet inkommande strax efter 20:00 efter att personer uppmärksammats med vapenlikande föremål.

(Annonslänk)

Vid polisens ankomst uppstod en situation som resulterade i att ett varningsskott avfyrades av en polis, enligt uppgifter till Telgenytt.

– Vi fick samtal om att några rörde sig i området och ska burit på ett vapenliknande föremål. När första polispatrullen kommer till platsen ska man ha avlossats ett varningsskott, säger polisens presstalesperson till Telgenytt. 

Enligt rapporter till Telgenytt befinner sig uppemot en 10 polisbilar på platsen.

Området är nu avspärrat för teknisk undersökning och en förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts. Ingen ska ha kommit till skada i samband med det avlossande skottet. Enligt uppgifter till Telgenytt är två män gripna och en förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd.

Texten uppdateras: 

Två personer är gripna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen och grovt vapenbrott, skriver polisen på deras hemsida.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 26 april 2024 22:37

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors