🕝 1 minuter
Brottaren Kevin tog guld i Italien - Finalen var över på 35 sekunder
Publicerad 15 juni 2022 02:00
Uppdaterad 18 juni 2022 01:46

Foto: Privat.

Lördagen den 11 juni representerade Kevin Makota Ström det svenska brottarlandslaget i den stora internationella tävlingen ”Città di Sassari”.

Där ställde Kevin från Nykvarn upp i viktklassen 70kg och ålderskategorin U20.

Tävlingen ägde rum på Sardinien i Italien och lockade till sig många duktiga brottarnationer från hela världen, såsom Kanada, Iran, Israel och Schweiz.

Årets upplaga av tävlingen blev väldigt lyckad för Kevin som tidigare haft mycket problem med skador under säsongen.

Skador såsom avslitna ligament i armbågen, två diskbråck och korsbandsproblem i knät skapade en tveksamhet om att delta i tävlingen.

När tävlingsdagen kom visade Kevin återigen att han tillhör världens främsta brottare när han krossade sin motståndare i finalen.

Kevin slog ut Israel i final efter 35 sekunder. Foto: Privat.

– Det har varit en mycket tuff period för mig under våren med mycket skador, så det är väldigt kul att det gick bra. Detta var den sista tävlingen innan U20 EM som går av stapeln 1 juli i Rom, Italien, så det känns bra att få kvitto på att man är i bra form, säger Kevin Makota Ström till Telgenytt.

Kevin gjorde sin finalmatch till en kort process mot en Israelisk motståndare.

Efter att ha tidigt inlett finalen med ett fint 4-poängskast, följt av flertalet rullningar, så kunde den Israeliske motståndaren se sig besegrad 10-0 på teknisk överlägsenhet efter endast 35 sekunder.

– Jag är i en sådan bra form att jag kan slå vem som helst just nu. Det bådar gott inför EM och målet är att bli Europamästare. Nu gäller det bara att kroppen håller och att skadorna inte stör min träning allt för mycket, avslutar Kevin.

Dela artikeln