🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: 4-åringen som hittades i poolen har avlidit
Publicerad 14 juni 2022 02:00
Uppdaterad 18 juni 2022 01:49

Foto: Alex Ataseven.

Den 4-årige pojken som rymde från en förskolan i Södertälje och hittades i en pool har omkommit. Det bekräftat polisen under tisdagskvällen.

”Den pojke som fördes med ambulanshelikopter till sjukhus har avlidit. Anhöriga är underrättade. Polisen samverkar med socialtjänst och sjukvård gällande det psykosociala omhändertagandet.”, skriver polisen.

Det var vid 14 tiden, strax efter lunch, som polisen fick larmet om att en pojke lyckades ta sig ut från Lindängens förskola i Hagaberg.

Ett stort polispådrag inleddes under eftermiddagen i sökandet efter pojken, bland annat med polishelikopter som letade intensivt.

Drygt en timme senare, klockan 15:20 hittades han i en pool på en villaträdgård, cirka 200 meter bort från den förskolan han försvann ifrån.

Under dagen har polisen befunnits sig på platsen för att göra en teknisk undersökning samt hålla förhör med blanda annat förskolepersonalen och personen som hittade pojken i poolen.

I nuläget är ingen misstänkt för brott, men polisen har inlett en brottsutredning för att utreda vad som har hänt. Ingen person är delgiven misstanke om brott och en teknisk undersökning kommer att göras.

Dela artikeln