Företag i fokus:

Annons

Efter mordet i Blombacka – Politiker kräver krisåtgärder

2022_06_9EAD0006-CB72-49EB-9ADA-5256B38B8AC1

Foto: Alex Ataseven / Pressbild.

Natten mot fredag, den 10 juni, sköts en ung man i 20 årsåldern till döds på en lekplats på Getingstingen i Blombacka.

Nu kräver politikern, Irene Svenonius (M), krisåtgärder för att trycka tillbaka gängvåldet i Stockholms län.

– Vi har en eskalerande kris som kräver en helt annan kriminalpolitik för att Stockholmsregionen ska bli trygg igen, säger Irene Svenonius finansregionråd för Region Stockholm.

Uttalandet kommer efter att en ung man skutits till döds i Västra Blombacka i Södertälje.

Han skadats så allvarligt att han avled på platsen och blev den 14.e personen som skjutits till döds i Stockholmsregionen sedan årsskiftet.

Nu kräver moderata finansregionsrådet i Region Stockholm, Irene Svenonius (M), krisåtgärder för att trycka tillbaka gängvåldet i Stockholms län.

– Vi måste ta tillbaka Stockholmsregionen från gängen. Regeringen måste agera med kraft för att låsa in fler gängmedlemmar och öka antalet poliser i huvudstaden, annars hotas hela länets framtida utveckling, säger hon.

Ett av kraven är att slopa dagens straffrabatter och satsa att rekrytera fler poliser.

– Att regeringen passivt tittar på när poliserna i Stockholm blir färre samtidigt som gängmedlemmarna blir fler är ett hån mot stockholmarnas trygghet och säkerhet, säger Irene Svenonius (M).

BILDEXTRA: Dödskjutningen i Blombacka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 juni 2022 00:00

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

Texten uppdateras

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 19:58

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors