Företag i fokus:

Annons

Södertälje_kommun_Kompetensmassan

SENASTE NYTT: Sköts till döds på en lekplats – Ett stenkast från en förskola

2022_06_18E2E92A-7FFE-4F32-8E33-2E66B4A3440E

Foto: Alex Ataseven.

Natten mot fredag sköts en ung man i 20 årsålder till döds på en lekplats på Getingstingen i Blombacka. Bara ett stenkast från en förskola.

Just nu pågår en stor polisinsats med både polishundar samt en polishelikopter.

– Det här är hemsk, jag blev verkligen ledsen när jag hörde att en ung man dog. Jag hörde inte skotten, jag bor en liten bit bort, säger en person som bor i området till Telgenytt.

Strax efter skjutningen fick polisen in flera samtal om skottlossningen och enligt polisen har en eller flera gärningspersoner setts lämna platsen.

Kvar lämnades en ung man marken

Den unge mannen sköts med flera skott och avled på platsen av sina skador.

Mordet skedde på en innergård i Blombacka vid 04:30 tid och tvärs över gatan inträffade en annan skottlossning den 6 juni. Där påträffade polisen hylsor efter att en okänd gärningsperson skjutit mot en husfasad på Myrstigen.

Mordplatsen som inträffade på lekplats är just nu avspärrad av polisen för en brottsplatsundersökning. Och bara ett stenkast från mordplatsen finns den kommunala förskolan Brolunda som har sex avdelningar där flera barn går i.

Förskolan Brolunda, bara ett stenkast från brottsplatsen. Foto: Alex Ataseven.

Just nu pågår en stor sökinsatas och i området ska det även finnas kameror som kan ha fångat nattens skjutning.

Enligt polisen har en eller flera gärningsmän avvikit från platsen och just nu analyseras övervakningskamerorna samt att polisen genomför en brottsplatsundersökning.

Till Expressen berättar polisen att man undersöker om händelsen kan ha kopplingar till gängkriminalitet och att man i nuläget samlar vittnesuppgifter för att få en klarare bild.

– Vi undersöker om det kan vara på det viset, men det är för tidigt att uttala sig om det, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Expressen.

I nuläget är ingen gripen för mordet på den unge mannen i Västra Blombacka.

Enligt uppgifter till Telgenytt har polisen underrättat familjen om dödsfallet.

TV: Här söker polisen igenom brottsplatsen

Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 10 juni 2022 00:00

Fem tips – Så sparar du pengar när matpriserna stiger

Alex Ataseven' (2)

Foto: Alex Ataseven.

Den höga inflationen började avta förra månaden med bland annat lägre bensinpriser, men däremot fortsätter matkostnaderna att stiga.

Foodrunner, som jämför matpriser i butik och på hemleverans för att hitta de billigaste matvarorna, har sammanställt fem tips på hur konsumenter kan påverka sina matkostnader.

– Konsumenter har fått temporära lättnader på bensinmackarna, men inte i mataffären. Matpriserna, och särskilt kostnaderna för ”äta-mat-hemma”, fortsätter att skjuta i höjden och stiger snabbare än någonsin, säger Michael Kärrberg, VD på matprisjämförelse appen Foodrunners.

Den senaste perioden har inflationen skjutit i höjden med bland dyrare drivmedelspriser matkostnader. När inflationen började avta föregående månad steg matkostnaderna med ytterligare 1 procent. Det innebär en ökning med närmare 10 procent från samma månad 2021.

Foto: Alex Ataseven.

Priserna väntas sjunka på sikt, men fram till dess har Foodrunners sammanställt fem enkla tips som du enkelt kan använda dig av för att spara pengar.

  1. Planera för veckan. Småhandla mindre. Se efter vad du har hemma, komponera måltider tillsammans med det du redan och och bestäm dig i förväg vad du behöver handla. När du vet vad du ska äta (glöm inte att lunchlådan är betydligt billigare än lunchen ute) så är det mycket enklare att jämföra priser.

  1. Sätt en ”restdag” en gång i veckan. Det här är ett väldigt underskattat tips. En dag i veckan så äter du helt enkelt resterna från tidigare måltider. Det kan bli lite blandat men en klassisk rätt att göra på rester är en ”rest pyttipanna”.

  1. Sluta jaga erbjudanden & rabatter. Det här är en kontroversiell punkt men data visar att vi människor är betydligt mer benägna att köpa varor vi inte behöver när dom är på rabatt & erbjudanden. Självklart är det bra att köpa varor du behöver på rabatt men i nästa punkt ger vi ett tips som är betydligt starkare, speciellt över tid och om du inte är en av relativt få konsumenter som är beredd att gå till 3-4 olika butiker under samma inköpstur. 

  1. Börja jämför butikerna. Du jämför redan idag bensinmackar, elbolag, var du kan köpa din TV billigast och vilket försäkringsbolag som ger dig lägst premier mm. Tjänster som Pricerrunner och Compricer har hjälpt konsumenter spara miljontals kronor. Foodrunners app gör samma sak för dig med mat. Planera dina inköp, lägg in dina varor i inköpslistan och jämför butikerna mot varandra. Rabatter & erbjudanden följer givetvis med som ett + i kanten men det viktigaste är att ditt totala pris för din kasse med dina varor blir så billigt som möjligt – inte vilken logotype det är på påsen.

  1. Handla inte hungrig. Och om möjligt så handla inte när du är stressad på väg hem från jobbet och samtidigt är sen till att hämta barnen. Livsmedelsbranschens bästa kund är den hungriga och stressade kunden. Gör din inköpslista för veckan på helgen, addera varor under veckan som tar slut och handla sedan när du känner dig utvilad. Du kommer veta att du handlar i rätt butik om du gjort prisjämförelsen först och du kommer inte drabbas av ”IKEA syndromet” och slänga med massa onödiga saker för att du är hungrig.

Fakta Foodrunners.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 26 september 2022 20:10

Bil med fyra personer krockade – Ingen medgav vem som körde

Ambulans

Foto: Alex Ataseven.

På söndagskvällen larmades räddningstjänsten, polis och ambulans till en singelolycka i Genetaleden, något som Telgenytt tidigare rapporterat om.

Nu framkommer det nya uppgifter att fyra personer befanns sig i bilen, men vem som körde fordonet ville passagerarna inte berätta.

Det var vid 23-tiden som en singelolycka inträffade vid Västergård. Räddningstjänsten, ambulans och polis tillkallades till platsen där två av de fyra passagerna fördes med ambulans till sjukhus.

– Det ska vara en bil som har kört in i något slags staket. Två personer ska ha först till sjukhus för kontroll, berättade Daniel Karsidis, vakthavande befäl hos räddningstjänsten, till Telgenytt under söndagskvällen.

Olyckan på Genetaleden under söndagskvällen. Läsarbild

Enligt räddningstjänsten rör det sig inte lindrigare skador männen vårdades för. Nu framkommer det nya uppgifter om att det var ett bullerplank bilföraren körde in, men vem som körde fordonet är i nuläget oklart

”Fyra män i åldern 18-20 år finns kvar vid bilen, men ingen vill medge att den kört bilen utan andra förklaringar ges till vem som varit förare.”, skriver polisen på sin hemisda.

En anmälan om vårdslöshet i trafik upprättades i samband med singelolyckan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 september 2022 14:00
Senast uppdaterad: 26 september 2022 13:05

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)