Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Låt dig inte skrämmas – Det där “sen” är nu

2022_06_friskis-scaled

Foto: Frisk&Svettis.

Sju av tio planerar träna minst en gång i veckan i sommar.

Glädjande siffror för välmående i stunden, som också krattar för en hållbar rutin när jobb och skola drar igång igen.

Unga tränar hellre inomhus på gym under sommaren, jämfört med andra åldrar – som gärna tränar utomhus. Det visar en ny undersökning från Kantar Sifo som Friskis låtit göra.

Det har varit en kall vår på många sätt. Men trots en trevande start står vi nu mitt i sol och grönska. Yrvaket tittar vi ut. Vad hände egentligen med tiden efter pandemin då allt skulle vara möjligt? 

När Kantar Sifo gjorde en undersökning mitt i pandemin hade 34 procent av Sveriges befolkning en återkommande känsla av att inte ha något att göra. Bland unga var det fler än varannan som kände så då. Massor av tid att fundera och flera av oss gjorde storslagna planer för det där “sen”. Som plötsligt är nu.

Livet snurrar på högvarv igen. Mångas kalendrar är fulla av åtaganden, evenemang och avslutningar. Och föga förvånande svarar nu endast 23 procent att de minst en gång i veckan inte haft något att göra. Tidsbristens återtåg i vardagen är ett faktum. 

Och då är vårt råd till dig – låt dig inte skrämmas. Påminn dig om reflektionen du gjorde när tillvaron var lugnare, om planerna på att ta hand om dig själv. Och gör plats för träningen där. Om vi bortser från det uppenbara faktum att träning gör oss starkare så känner vi oss också gladare, håller oss friskare och blir bättre på att hantera vardagens bekymmer. 

Därför är det bra att så många som sju av tio planerar att träna minst en gång i veckan i sommar. Även om inte alla kommer till skott, så finns ambitionen där. Ledighet är en chans att skräddarsy en ny rutin – och idag finns alla möjligheter att ta med sig träningen på resande fot. Variation vinner i längden.

Så ta chansen – växla inomhus med utomhus och använd det digitala för inspiration, motivation och hjälp att planera din träning. 

Susanne Jidesten, generalsekreterare, Friskis&Svettis 

Robert Nordström, Ordförande, Friskis&Svettis Södertälje

Malin Holmqvist, VD & Verksamhetschef, Friskis&Svettis Södertälje

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 8 juni 2022 00:00

En kvinna krävs tillbaka på 200.000 kronor

Försäkringskassan

Bild: Creative Commons.

En kvinna från Södertälje, född 1965, anses ha fått för mycket i sjukersättning efter en utredning.

Nu beslutar Försäkringskassan att kräva över 200.000 kronor för felaktiga utbetalningar.

Den felaktiga utbetalningen från Försäkringskassan uppmärksammades efter inkomna uppgifter från Skatteverket. Enligt utredningen ska den 57-åriga kvinnan arbetat samtidigt som han fått en hel sjukersättning från november 2018 till maj 2022.

Försäkringskassan har uppgifter om att kvinnan arbetat i varierade omfattningar fram och av den anledningen krävs hon tillbaka på 209.192 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:57

Skjutne 20-åringen allvarligt skadad – Ökad polisiär närvaro

Towe Polisen . Montage Alex Ataseven

Towe Hägg polisens presstalesperson.Foto/Montage: Polisen/Shamash Oyal/Alex Ataseven.

Vid 19:30-tiden under fredagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot en man i Saltskog.

En 20-träffades och vårdas just nu på sjukhus för allvarliga skador.

Tillståndet för den skjutne är under lördagen oklart, men enligt polisens uppgifter ska mannens tillstånd vara allvarlig.

– Skadeläget beskrevs som allvarligt under gårdagskvällen, säger polisens presstaleperson, Towe Hägg till Telgenytt.

Enligt en poliskälla, som LT talat med, ska den skjutne mannen kopplas till kriminella nätverk och vara nära anhörig till den person som mördades på Gillestigen i Ronna den 22 februari tidigare i år.

23-årligen som sköts i februari träffades med flera skott på nära håll när han satt i bilen. Han fördes med ilfart till sjukhuset i Södertälje, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Den 20-åring, som enligt LT ska vara när anhörig till mördade 23-årigen, lyckades självmant ta sig till sjukhus efter skjutningen på Barrtorpsvägen i Saltskog. Enligt uppgifter till Telgenytt ska minst sex skott ha avlossats mot honom.

Enligt uppgifter, som publicerats på sociala medier, ska boende i området hört fler skott avlossats och sedan ska flera personer sett springa från platsen. Till Telgenytt uppger polisen att man under lördagen fortsatt att utreda händelsen samt ökat en polisiär närvaro i området med omnejd.

– Vi har en ökad polisiär närvaro, just för att kunna hjälpa till men också för att kunna svara på frågor som kommer från boende eller passerande. Utredningspersonalen har även fortsatt med sitt arbete under dagen, men exakt vad det har gett är ingenting som går att berätta så här tidigt, säger Towe Hägg på polisen till Telgenytt.

I nuläget har polisen ingen person gripen misstänkt för gårdagens skjutning, men en förundersökning om försök till mord är inledd.

Stort område spärrades av efter skjutningen. Foto: Shamash Oyal.

Läs även: 23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 september 2022 16:25
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:27

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)