Företag i fokus:

Annons

Låt dig inte skrämmas – Det där “sen” är nu

2022_06_friskis-scaled

Foto: Frisk&Svettis.

Sju av tio planerar träna minst en gång i veckan i sommar.

Glädjande siffror för välmående i stunden, som också krattar för en hållbar rutin när jobb och skola drar igång igen.

Unga tränar hellre inomhus på gym under sommaren, jämfört med andra åldrar – som gärna tränar utomhus. Det visar en ny undersökning från Kantar Sifo som Friskis låtit göra.

Det har varit en kall vår på många sätt. Men trots en trevande start står vi nu mitt i sol och grönska. Yrvaket tittar vi ut. Vad hände egentligen med tiden efter pandemin då allt skulle vara möjligt? 

När Kantar Sifo gjorde en undersökning mitt i pandemin hade 34 procent av Sveriges befolkning en återkommande känsla av att inte ha något att göra. Bland unga var det fler än varannan som kände så då. Massor av tid att fundera och flera av oss gjorde storslagna planer för det där “sen”. Som plötsligt är nu.

Livet snurrar på högvarv igen. Mångas kalendrar är fulla av åtaganden, evenemang och avslutningar. Och föga förvånande svarar nu endast 23 procent att de minst en gång i veckan inte haft något att göra. Tidsbristens återtåg i vardagen är ett faktum. 

Och då är vårt råd till dig – låt dig inte skrämmas. Påminn dig om reflektionen du gjorde när tillvaron var lugnare, om planerna på att ta hand om dig själv. Och gör plats för träningen där. Om vi bortser från det uppenbara faktum att träning gör oss starkare så känner vi oss också gladare, håller oss friskare och blir bättre på att hantera vardagens bekymmer. 

Därför är det bra att så många som sju av tio planerar att träna minst en gång i veckan i sommar. Även om inte alla kommer till skott, så finns ambitionen där. Ledighet är en chans att skräddarsy en ny rutin – och idag finns alla möjligheter att ta med sig träningen på resande fot. Variation vinner i längden.

Så ta chansen – växla inomhus med utomhus och använd det digitala för inspiration, motivation och hjälp att planera din träning. 

Susanne Jidesten, generalsekreterare, Friskis&Svettis 

Robert Nordström, Ordförande, Friskis&Svettis Södertälje

Malin Holmqvist, VD & Verksamhetschef, Friskis&Svettis Södertälje

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 8 juni 2022 00:00

Nedsläpp: Almtuna – SSK

C2D2DC6B-9856-4271-A699-6E8151EF032D

Foto: Shamash Oyal

Det stundar nya matcher för SSK:s herrlag. Det ska spelas tre matcher den här veckan och man inleder imorgon på bortaplan mot Almtuna.

Förra veckan spelade SSK två matcher, de inbringade 4 poäng. I fredagens hemmapremiär fanns det två spelare på skadelistan. Den ena var forwarden Sebastian Dyk och glädjande nog är han nu efter några veckors frånvaro redo för matchspel igen, det bekräftar han själv för Telgenytt.

Den andra spelaren som saknades mot Västerås i fredags var backen Albin Carlsson. Enligt LT:s bevakning av dagens träning så saknades Carlsson även där. Spel imorgon i Uppsala blir det inte för honom.

-Han spelar inte imorgon men förhoppningsvis spelar han på fredag, säger huvudtränare Magnus Bogren om Carlssons medverkan framöver.

Något särskilt i spelet ni har fokuserat på inför Almtuna?

-Ja, det är det väl. Tycker vi gör en bra första och tredje period mot Västerås, andra perioden mindre bra. Tittar man på allting efter också, statistik, så skulle vi ha vunnit den matchen.

-Där är mycket att ta med men sett över 60 minuter måste vi spela med mer tålamod, hitta mer trygghet i helheten. Inte bara göra 40 minuter bra utan försöka vara mer noggranna med pucken. Vi slarvar för mycket, framför allt i andra perioden där vi ger dem momentum. Det har vi jobbat med bland annat.

Specialteams hackar lite tycker jag?

-I och med att Dyk är tillbaka så har vi jobbat lite med powerplay, försöka få i gång det ännu mer. Vi gör ju ett 6 mot 4 och ett i 5 mot 4 men tycker ändå att vi behöver bli lite bättre där.

-Inte krångla till det, göra det enkelt, vi har skickligheten. Går det inte första gången så är det att jobba på. Då kommer det att komma.

-Vi har släppt in lite för mycket i boxplay, vi jobbar hårt med det och finns inget trolleri utan det är samma idé som allt det andra. Behålla lugnet, jobba med det vi har sagt och tro på det. Inte hitta på massa andra grejer.

Var placerar ni Dyk imorgon?

-Han går in med Christopher Liljewall och Ludwig Blomstrand.

Då blir Egor Polin 13:e forward imorgon?

-Ja, han blir extraspelare. Han har gjort det jättebra och är absolut med i snacket men imorgon blir det så.

(Annonslänk)

Då är det ingen annan frånvaro förutom Albin Carlsson att rapportera om?

-Nej.

Kommer inte Rasmus Ekström åka med till Uppsala?

-Det får vi se, vi har inte bestämt hur vi gör, vem som åker med. Det tar vi imorgon när vi ser gänget.

Målvaktsvalet är det väl inte lönt att fråga om, det håller du väl på till imorgon?

-Haha, jag gör väl det.

Trolig laguppställning mot Almtuna:

Målvaktsval ej offentliggjort

Backpar

Daniel Norbe – Olli Vainio

Viktor Grahn – Julius Bergman

Henrik Malmström – Veeti Vainio

Kedjor

Marcus Eriksson – Filiph Engsund – Linus Videll

Ludwig Blomstrand – Christopher Liljlewall – Sebastin Dyk

Viktor Liljegren – Dominic Turgeon – Emil Alba

William Wiå – Jacob Bjerselius – Jacob Dahlström

Extra: Egor Polin

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2023 16:38
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023 17:28

Brand i trapphus i Blombacka – Släcktes snabbt

brandbild räddningstjänst .

Arkivbild: Shamash Oyal

Strax innan 17-tiden larmades räddningstjänsten till Blombacka. Enligt de första initiala larmrapporterna från SOS Alarm, uppstod en en brand i trapphus i ett flerfamiljshus på Fjärilsstigen.

Det var på tisdagseftermiddagen som flera räddningsenheter larmades till Blombacka. När räddningstjänsten kom fram, bekräftades det att ett paket brann i ett trapphus.

-Vi larmades till platsen och det visade sig vara ett paket som ska börjat brinna, säger Räddningstjänstens operatör till Telgenytt.

Branden släcktes innan den hann sprida sig till någon av de närliggande lägenheterna. Vad som orsakade branden är i nuläget oklart

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2023 16:25
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023 16:26

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors