Kommunens massövervakning – Galen, odemokratisk och svindyr satsning

2022_04_3C87969B-7084-42E3-8C31-ED65FD111312-scaled

Foto: Alex Ataseven.

Kritiken mot Södertälje kommun är befogad.

Den enda anledningen jag kan komma på för att sjösätta denna fullständigt odemokratiska, galna Stasi-projekt är för att i framtiden kunna ha något konkret att peka på, när frågan om vad man gjort från kommunens håll för att motverka organiserad brottslighet.

För till och med idag har svaren alltid varit svävande mummel; ”Vi satsade på skolan”. Öh, ursäkta?!

För sanningen är ju att man inte gjort så mycket ifrån kommunens håll. För om man ska vara riktigt ärlig så är det ju POLISENS stenhårda arbete i olika satsningar, Tore 1, Tore 2 etc. som har lyckats bekämpa de kriminella.

Men man har girigt tagit åt sig äran från kommunalt håll. När folk sedan börjar ställa obekväma frågor på hur man konkret har gjort för att bekämpa de kriminella så har politikerna alltid svarat, ”Vi satsade på skolan”.

Och det ledde till att man burade in de kriminella, eller?

Boel Godner och Elof Hansjons publicerade i en debattartikel i SvD där de berättade att man som första kommun i Sverige inleder omfattande bakgrunds­kontroller av anställda. Foto: Alex Ataseven.

Så därför gör man nu denna fullständigt galna, odemokratiska och svindyra satsning på kostnad av gemene man, och oavsett resultat. Så har man nu något att referera till när frågan dyker upp igen, om vad man gjort från kommunen för att motverka kriminaliteten.

Detta är så sorgligt att man dessutom har gjort det till mer en vana än ett undantag att slira på demokratin och grundlagarna.

Andra exempel där man trampar på demokratin och regler är hemliga odemokratiska försäljningen av Hovsjö med mera.

Nordahl

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 8 juni 2022 00:00

JUST NU: En person gripen för våldtäkt i centrala Södertälje

2021_12_hanfangsel-polis

Foto/Arkvibild: KV / Alex Ataseven.

En kvinna blev under natten utsatts för en våldtäkt i centrala Södertälje.

Nu meddelar polisen att man har gripit en man som misstänkts för våldtäkten som skedde under natten.

Enligt uppgifter ska den misstänkta våldtäkten ha inträffat natten mot tisdags i centrala Södertälje.

– Det har skett i centrala Södertälje, platsen har varit avspärrad sedan dess, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Telgenytt.

Under tisdagen kunde polisen inte lämna så mycket ytterligare information om händelsen.

Men enligt uppgifter till Telgenytt pågår just nu en stor polisiär insats vid Järnagatan i centrala Södertälje, men om det har med nattens händelse vill polisen i nuläget inte kommentera.

– Vi kan inte kommentera mer än så i nuläget, säger Österling.

Just nu pågår en brottsplatsundersökning av kriminaltekniker efter att man är gripit och frihetsberövat en man som misstänks för våldtäkten i centrala Södertälje.

Hur gammal den misstänkte mannen är och om den utsatta kvinnan skadats i samband med den misstänkta våldtäkten är i nuläge oklart.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 12:28
Senast uppdaterad: 28 juni 2022 12:39

SOS Alarms nya system kritiseras – ”Livsfarligt”

Ambulans-SOS

Foto: Alex Ataseven.

I februari tidigare i år införde SOS Alarm ett nytt automatiserade system över hela Sverige som mål att förbättra patientsäkerheten, precisionen och effektiviteten i vårdärenden.

Men det nya systemet, STEP, som implementerats hos SOS Alarm kritiseras nu av ambulanspersonal och av fackligt håll som menar att systemet ger missvisande information.

Med det nya automatiserade system, STEP: Säkerhet, Trygghet, Effektivitet och Precision, är målet att förbättra patientsäkerheten, precisionen och effektiviteten i vårdärenden.

 – STEP är livsfarligt! Det är en stor exploderande patientsäkerhetsrisk. Det är ett system i pubertetsstadiet som aldrig skulle ha satts i skarp drift, säger Henrik Johansson, ordförande för Ambulansförbundet till Nyhetsbyrån Siren.

När en person med vårdbehov ringer 112 får SOS-operatören stöd i att bedöma symptom och att ställa rätt frågor för att ringa in sjukdomsbilden så snabbt som möjligt.

SOS Alarms nya, moderna, system bedömer samtalen automatiskt till 112 med syfte att förbättra bedömningen av behovet av ambulansvård.

Foto: Alex Ataseven.

Men enligt en avvikelserapporter, som utförts i flera regioner, vittnar ambulanspersonal att systemet ger missvisande information. Systemet har ett återkommande problem som kan leda till att patienter utan ambulansbehov ges hög prioritet medan de med livshotande symptom kan få vänta längre.

– Man har människor som någon sorts försökskaniner och skickar ambulanser på olika larm och tänker ”det här kanske går bra, för det sa ju det här programmet att det skulle göra”, säger Henrik Johansson från Ambulansförbundet till Siren.

Systemet implementeras trots att det funnits flera indikationer på man förutsåg fel.

– Alla vet att det här är en stor patientsäkerhetsrisk, men ändå envisas man med att köra med det här. Det är ungefär som om vi som ambulanspersonal skulle sluta jobba med HLR eller sluta stoppa blödningar. Det kommer att leda till olyckor och till att någon dör, säger Johansson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 11:00
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors