Företag i fokus:

Annons

Nöjda medarbetare – Trots hård belastning inom omsorgen i Södertälje

2022_05_hemtjanst

Jämfört med tidigare år så har medarbetarenkäten för omsorgen i Södertälje visat en positiv utveckling inom svarsfrekvensen.

Totalt ökade engagemanget med hela 7 procent, och nu strävar omsorgskontoret för att bli ännu bättre. 

Under oktober 2021 skickades medarbetarenkäten Hållbart medarbetarengagemang, HME, till alla som arbetar på omsorgskontoret i Södertälje.

I enkäten framgår det, trots den hårda belastningen, att majoriteten av medarbetarna på omsorgskontoret är nöjda med tillvaron. Men framför allt har fler tagit sig tiden att svara på enkäterna som skickats ut.

Karin Björkryd, omsorgsdirektör på kommunen, anser att resultatet är i höjd med tidigare år och tycker att det är fantastiskt att fler tar sig tiden att svara.

– Det kan tolkas som att det aldrig varit viktigare att lyfta arbetsmiljön än i den tid vi nu befinner oss, och enkätsvaren ger oss goda förutsättningar att arbeta vidare med detta under verksamhetsåret 2022, säger Karin Björkryd i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Omsorgskontoret i Södertälje har flera enheter, men två som gjort stora framsteg är hemtjänstgruppen i Järna samt Korttidsboende för barn och unga inom verksamheten för personer med funktionsnedsättning.

Resultatet från medarbetarenkäten kommer att används för dialog och handlingsplan av cheferna tillsammans med medarbetarna. Detta för att se vilka områden man behöver jobba vidare med för att bli bättre i framtiden.

Text: Nicole Barsoum.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 juni 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)