Företag i fokus:

Annons

Biograf och välkända butiker – Ny etableringsplan för stadskärnan

2022_06_x1000w-Etableringsplan-IMG_9593

Aljosa Lagumdzija, VD Södertälje City och Jonas Karlsson, Näringslivschef Södertälje Kommun.

Centrumföreningen Södertälje City har tillsammans med kommunen och flera fastighetsägare tagit fram en gemensam etableringsplan för de kommande fyra åren.

Ett av målen är att etablera flera varumärken samt en biograf i Södertälje innan år 2026.

Centrumförening Södertälje City med Aljosa Lagumdzija i spetsen verkar för att utveckla stadens stadskärnan på allra bästa sätt. Nu har centrumföreningen, gemensamt med representanter från de större fastighetsbolagen, skapat en etableringsplan för stadskärnan med tydliga mål och långsiktiga planer.

– Etableringsplanen är ett steg i vår långsiktiga strategi med att utveckla stadskärnans utbud. Det ger stadens nyckelaktörer bra underlag så att vi strävar åt samma mål och fyller staden med rätt typ av verksamheter som kompletterar vårt befintliga utbud och som matchar framtidens trender och behov, säger Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City.

Syftet med det långsiktiga samarbetet och etableringsplanen är öka attraktionskraften till stadskärnan, bland annat genom att etablera kända verksamheter som kompletterar det befintliga utbudet.

Etableringsplanen 2022-2026.

Hittills har tre digitala workshops genomförts där ett 30-tal personer deltagit. En av dessa som medverkade var Nathalie Siltberg, fastighetsförvaltare på ByggVesta, som ser positivt på initiativet från Södertälje kommun och Södertälje City.

– Ur vårt perspektiv som fastighetsägare är etableringsplanen viktig långsiktigt. För att skapa en attraktiv miljö för både boende och aktörer, säger hon.

Fastighetsägarna, näringslivet, Södertälje kommun och Södertälje City har satt som mål att bland annat etablera en biograf innan år 2026. Få ett ökat utbud av verksamheter med aktiviteter för barn och unga, samt förstärka stadskärnan med efterfrågade varumärken som till exempel New Yorker, Footlocker och Lagerhaus.

– I Södertälje har vi sedan många år tillbaka ett strukturerat samarbete för utvecklingen av stadskärnan. Det känns helt rätt att vi nu tar nästa steg med en etableringsplan. Det ger ytterligare kraft och riktning för en levande och attraktiv stadskärna i Södertälje, säger Jonas Karlsson, näringslivschef på Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 juni 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)