Insändare: Svenskheten har ingen hudfärg

2022_06_BC1F1E99-8F7E-4686-AFF6-4A21BC83405D

I Södertälje och i hela Stockholms län pågår idag medborgarskapsceremonier där nya medborgare välkomnas i vår gemenskap.

Liberalerna älskar Sverige och är stolta över att fler vill bli en del av vår gemenskap. Nya svenskar behöver dock mer än ceremoni med jordgubbstårta – de behöver en ärlig chans att bli en del av Sverige.

Liberalerna ställer varken upp på vänsterns eller högernationalisternas syn på svenskhet. De rödgröna vill att Sverige ska vara en kravlös gemenskap. De har länge sett mellan fingrarna på kriminella gängs, islamisternas och radikaliserade klaners maktanspråk. Tvärtom har de till och med har gött dessa separatister med bidrag. 

Samtidigt har högernationationalistiska krafter fått som de vill. Barn som växer upp i utsatta områden känner sig inte som svenskar.

”Lögner om att Sverige hatar muslimer har fått fäste i utsatta områden”

Högernationalisternas islamofobi och besatthet vid etnicitet gör att islamistiska lögner om att Sverige hatar muslimer har fått fäste i utsatta områden. Det är därför etnisk nationalism är en exkluderande återvändsgränd.

Svenskheten sitter inte i hur man ser ut eller vilken Gud man tillber. 

Liberalernas syn på svenskhet bygger på en värdegemenskap om allas lika värde, svenska språket, jämställdhet , yttrandefrihet och att man genom hårt arbete bygger en bättre framtid både för sig själv och landet.

Ett gemensamt samhälle som kombinerar krav med att vi tar hand om varandra. Det ska gälla även i utsatta områden. För det behövs en ny regering som tar tag i integrationen.

”Sverige ska ha några utsatta områden där separatisternas lagar gäller”

Liberalerna har en plan. Förortslyftet, att Sverige inte ska ha några utsatta områden där separatisternas lagar gäller. Vi vill satsa på fler poliser där de kriminella är som starkast, att alla lär sig svenska och att fler kan försörja sig själva. 

Det räcker inte att välkomna människor till Sverige med pass och jordgubbstårta men sen hålla dem utanför vår gemenskap. Inget barn föds till stenkastare, gängkriminell eller radikal islamist.

Alla barn och unga ska växa upp och känna att de tillhör Sverige. Vi ska välkomna alla människor att känna stolthet över vårt gemensamma samhälle. 

Robert Hanna, integrationpolitiskt talesperson (L) 

Metin Hawsho, gruppledare och riksdagskandidat (L)

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 6 juni 2022 00:00

JUST NU: En person gripen för våldtäkt i centrala Södertälje

2021_12_hanfangsel-polis

Foto/Arkvibild: KV / Alex Ataseven.

En kvinna blev under natten utsatts för en våldtäkt i centrala Södertälje.

Nu meddelar polisen att man har gripit en man som misstänkts för våldtäkten som skedde under natten.

Enligt uppgifter ska den misstänkta våldtäkten ha inträffat natten mot tisdags i centrala Södertälje.

– Det har skett i centrala Södertälje, platsen har varit avspärrad sedan dess, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Telgenytt.

Under tisdagen kunde polisen inte lämna så mycket ytterligare information om händelsen.

Men enligt uppgifter till Telgenytt pågår just nu en stor polisiär insats vid Järnagatan i centrala Södertälje, men om det har med nattens händelse vill polisen i nuläget inte kommentera.

– Vi kan inte kommentera mer än så i nuläget, säger Österling.

Just nu pågår en brottsplatsundersökning av kriminaltekniker efter att man är gripit och frihetsberövat en man som misstänks för våldtäkten i centrala Södertälje.

Hur gammal den misstänkte mannen är och om den utsatta kvinnan skadats i samband med den misstänkta våldtäkten är i nuläge oklart.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 12:28
Senast uppdaterad: 28 juni 2022 12:39

SOS Alarms nya system kritiseras – ”Livsfarligt”

Ambulans-SOS

Foto: Alex Ataseven.

I februari tidigare i år införde SOS Alarm ett nytt automatiserade system över hela Sverige som mål att förbättra patientsäkerheten, precisionen och effektiviteten i vårdärenden.

Men det nya systemet, STEP, som implementerats hos SOS Alarm kritiseras nu av ambulanspersonal och av fackligt håll som menar att systemet ger missvisande information.

Med det nya automatiserade system, STEP: Säkerhet, Trygghet, Effektivitet och Precision, är målet att förbättra patientsäkerheten, precisionen och effektiviteten i vårdärenden.

 – STEP är livsfarligt! Det är en stor exploderande patientsäkerhetsrisk. Det är ett system i pubertetsstadiet som aldrig skulle ha satts i skarp drift, säger Henrik Johansson, ordförande för Ambulansförbundet till Nyhetsbyrån Siren.

När en person med vårdbehov ringer 112 får SOS-operatören stöd i att bedöma symptom och att ställa rätt frågor för att ringa in sjukdomsbilden så snabbt som möjligt.

SOS Alarms nya, moderna, system bedömer samtalen automatiskt till 112 med syfte att förbättra bedömningen av behovet av ambulansvård.

Foto: Alex Ataseven.

Men enligt en avvikelserapporter, som utförts i flera regioner, vittnar ambulanspersonal att systemet ger missvisande information. Systemet har ett återkommande problem som kan leda till att patienter utan ambulansbehov ges hög prioritet medan de med livshotande symptom kan få vänta längre.

– Man har människor som någon sorts försökskaniner och skickar ambulanser på olika larm och tänker ”det här kanske går bra, för det sa ju det här programmet att det skulle göra”, säger Henrik Johansson från Ambulansförbundet till Siren.

Systemet implementeras trots att det funnits flera indikationer på man förutsåg fel.

– Alla vet att det här är en stor patientsäkerhetsrisk, men ändå envisas man med att köra med det här. Det är ungefär som om vi som ambulanspersonal skulle sluta jobba med HLR eller sluta stoppa blödningar. Det kommer att leda till olyckor och till att någon dör, säger Johansson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 11:00
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors