🕝 1 minuter
Aktiviteter och utlottning av fina priser när S:t Afram firar nationaldagen
Publicerad 5 juni 2022 02:00
Uppdaterad 5 juni 2022 02:00

Efter att nationaldagen varit inställd två år i rad, på grund av pandemin, kommer nationaldagen att firas ordentligt på flera håll i Södertälje idag.

På kyrkans stora parkering i Geneta firar S:t Afrem nationaldagen med flera spännande aktivitet för hela familjen samt utlottning av en elsparkcykel.

– Det är med glädje som vi inbjuder till nationaldagsfirande. Självklart ska denna dag firas även hos oss på St Afrem som i resten av landet, säger St: Afrems ordförande Birgitta Kaya till Telgenytt.

Dagen till ära har kyrkan anordnat flera aktiviteter så som hoppborg, hinderbana, fiskedamm, ansiktsmålning, tipspromenad, ponnyridning och fotboll, basket samt sockervad och popcorn till alla besökare.

– Som Södertälje invånare och del av svenska samhället är det viktigt för oss att visa att vi hedrar och uppskattar vårt fina land Sverige, säger Birgitta.

Och på sociala medier har responsen varit oerhörd stor och nu rustar S:t Afrem upp för att ta emot fler hundra besökare under dagen.

– Vi på S:t Afrem brukar få många besökare när vi har olika barn och familjeaktiviteter, så vi förväntar oss flera hundra besökare. Många ser fram emot att få komma dit med sina familjer. Vi har ställt upp lek och skoj för barn och även fika och grillning, berättar hon.

Förutom det fulllspäckade schemat kommer St Afrem även lotta ut en helt ny elsparkcykel till en lycklig vinnare.

Nationaldagsfirandet börjar klockan 11:00 och fortsätter till 18:00 på S:t Afrem kyrkans parkering i Geneta.

Dela artikeln