Företag i fokus:

Restaurangägaren Yarar efter branden – ”Stort tack till räddningstjänsten”

2022_06_283631744_422933256348714_3637484496841418715_n

Foto: Alex Ataseven.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen utbröt larmet på Kebabpalatset på Järnagatan och minuterna senare var brandkåren på plats.

Idag har verksamheten öppet som vanlig igen och ägaren, Ercan Yarar, riktar ett stort tack till räddningstjänstens snabba agerande som räddade hans verksamhet.

– Det hade kunnat sluta riktigt illa, så jag vill verkligen rikta ett stort tack till räddningstjänsten som var snabba på plats säger ägaren Ercan Yarar till Telgenytt.

Branden utbröt i köket där fritösoljan fattade eld, och enligt ägaren skedde det på grund av den mänskliga faktorn.

– Precis som vi gör varje kväll så tömde vi oljan i fritösen för att rengöra och fylla på nytt nästkommande dag, med det gjordes ett litet misstag den här gången, säger Ercan Yarar och pekar på den mänskliga faktorn.

Misstaget var att lite fritösolja lämnades kvar samtidigt som fritösen inte stängdes av helt. Det i sin tur orsakade att oljan fattade eld

Men tack vare brandlarmet och räddningstjänstens snabba agerande kunde elden släckas snabbt innan den spred sig vidare.

– Jag är oerhört glad och tack vare räddningstjänstens blixtsnabba agerande har vi kunnat ha öppet som vanligt igen, avslutar Yarar.

Larm om brand i centrala Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 3 juni 2022 00:00

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors