Företag i fokus:

Annons

Sodertalje_kommun_naringslivs

TELGENYTT AVSLÖJAR: ”Balkongmannen” Bobel Barqasho gripen i Turkiet

Bobel

Foto: Cc / Polisen.

Turkisk polis har gripit Bobel Barqasho som dömdes i mars 2021 i turkiskt domstol för mordförsök.

Detta efter att han försökte mörda sin före detta fru genom att kasta henne 13 meter ner från parets balkong i Hovsjö 2013.

Dåvarande frun Sofia överlevde fallet mirakulöst efter flera veckor i koma, men rättvisan skulle dröja. Efter flera turer i domstol dömdes Bobel först i tingsrätten för mordförsök, men friades senare i hovrätten.

Fallet togs upp i Högsta domstolen och där fastställdes tingsrättens tidigare dom på 14 års fängelse för mordförförsök, men Bobel tänkte inte infinna sig bakom lås och bom.

Istället flydde han till Turkiet där han skyddades av sitt turkiska medborgarskap.

Efter flera påtryckningar från Kriminalvården i Sverige om utlämningen beslutade turkiskt domstol i oktober 2021 att Bobel skulle avtjäna sitt 14 år långa straff i Turkiet istället för utlämning.

2013 kastade Barqasho sin dåvarande hustru från balkongen, 13 meter ner. Foto: Polisen.

Sedan det turkiska beslutet har Bobel hållit sig undan – igen.

Men idag kunde polisen i Turkiet gripa rymlingen, det rapporterade turkiskt media under fredagen.

– Personen har ett 14-årigt fängelsestraff och rest till många länder med falsk identitet. Han fångades av polisen i Kuşadası-distriktet i Aydın, dit han kom nyligen.”, skriver turkiska tidningen SonDakika.

Bobel ska ha gripts med ett falskt svensk körkort och kommer, utöver sitt fängelsestraff, även att åtals för förfalskning. Enligt uppgifter ska han ha använt sin falska identiteten för att ta sig genom olika länder.

Bobel hålls just nu i förvar av turkiska polisen för att se till att han avtjänar sitt 14 år långa straff för mordförsöket i Södertälje 2013.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 3 juni 2022 00:00

Larm om brand i Fornhöjden – ”Något som smällt där”

2022_05_Brandkar

Arkivbild

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Fornhöjden med anledning av en brand i ett trapphus.

Flera enheter ryckte ut till Fornhöjdsvägen där händelsen inträffade för att kontrollera det inkomna larmet.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om brand i ett flerfamiljshus, men när räddningstjänsten ankom visade det sig att något hade smällt av i trapphuset.

– Vi larmades vid 19-tiden om en brand, men i själva verket var det en explosion, det ska vara något som smällt där, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Platsen kunde snabbt kontrolleras och kort därefter kunde polisen konstatera att det rörde sig om att någon smällt fyrverkerier på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kom ingen person till skadad, även byggnaden klarade sig utan större skador i samband med kvällen incident.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 19:46
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 19:46

Stort polispådrag i Södertälje – ”Kan inte fortsätta såhär”

28E11822-2C2F-4315-B991-CF9F7E439B10

Foto: Alex Atasven.


Just nu pågår stora polisinsatser i Södertälje på flera platser.

Enligt uppgifter till Telgneytt kontrolleras flera fordon bland annat i Saltskog där polisen befinner sig på flera platser.

På grund av de senaste dödsskjutningarna och det det eskalerade våldet har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

I samband med gårdagens dödskjutning där en 40-åring man sköts till döds berättade polisens presstalesperson om ökade insatser.

– Vi ska få ett stopp på det här nu, det kan inte fortsätta såhär. Vi lägger ner ett väldigt stort jobb på att återskapa tryggheten i Södertälje och i Ronna, berättade polisens presstalesperson Carina Skagerling till Telgenytt 

Enligt uppgifter till Telgnytt sker en stor polisiär insats bland annat i Saltskog där en ung man utsattes för mordförsök. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 18:06
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 18:06

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors