Företag i fokus:

Annons

Sodertalje_kommun_naringslivs

Insändare: NATO är ingen försvarsallians

2022_05_Riksdagen-Cc

Foto: Creative Commons.

Det heter att NATO är en försvarsallians och artikel 5 ska säkerställa att svenska soldater inte måste strida i konflikter som den svenska riksdagen inte accepterar.

Detta är en lögn.

1999 ändrades tolkningen av artikel 5 till att omfatta andra situationer än fullskalig invasion och åberopades av George W. Bush inför krigen i Afghanistan och Irak. Historian har visat att anfallen 2001 och 2003 enbart byggde på amerikanska lögner och de var anfallskrig av samma skrot och korn som det ryska anfallet 2022.

På grund av NATO-medlemskapet tvingades medlemsländerna att skicka militär assistans till USA:s krig i Afghanistan och Irak. 

”Varken Libyen eller Syrien utgjort något hot mot någon medlemsstat i NATO”

NATO engagerade sig i både Libyen och Syrien med civila dödsoffer som följd och det ska särskilt uppmärksammas att varken Libyen eller Syrien utgjort något hot mot någon medlemsstat i NATO.

NATO är alltså inte en försvarsallians utan det är ett amerikanskt verktyg för att föra krig i andra länder. Det har historiska faktum visat. 

”Turkiet är mycket problematiskt att alliera sig med”

Ett svenskt NATO-medlemskap gör vår säkerhet beroende av länder med något tveksamt internationellt anseende som Ungern, Turkiet och Albanien. Särskilt Turkiet är mycket problematiskt att alliera sig med.

Erdogan har redan krävt att Sverige ska utlämna kurdiska flyktingar till Turkiet för att över huvud taget godkänna Sveriges medlemskap. Varför drar ingen i den politiska adeln åt sig öronen av detta?

Minns dom inte att Erdogan utpressat EU med flyktingströmmar för att tilltvinga sig fördelar, och struntar man numera i det förtryck och våld som drabbar minoriteter i Turkiet? 

”Svensk neutralitet har inneburit 200 år av obruten fred”

Svensk neutralitet har inneburit 200 år av obruten fred. Att under inbillad stress kasta neutraliteten under bussen för att gå med i en krigsklubb på mindre än sex månader utan folkomröstning är inget annat än idiotiskt.

Men vi har väl inte annat att vänta oss av den politiska adeln och deras folkförakt. 

John

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 1 juni 2022 00:00

Larm om brand i Fornhöjden – ”Något som smällt där”

2022_05_Brandkar

Arkivbild

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Fornhöjden med anledning av en brand i ett trapphus.

Flera enheter ryckte ut till Fornhöjdsvägen där händelsen inträffade för att kontrollera det inkomna larmet.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om brand i ett flerfamiljshus, men när räddningstjänsten ankom visade det sig att något hade smällt av i trapphuset.

– Vi larmades vid 19-tiden om en brand, men i själva verket var det en explosion, det ska vara något som smällt där, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Platsen kunde snabbt kontrolleras och kort därefter kunde polisen konstatera att det rörde sig om att någon smällt fyrverkerier på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kom ingen person till skadad, även byggnaden klarade sig utan större skador i samband med kvällen incident.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 19:46
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 19:46

Stort polispådrag i Södertälje – ”Kan inte fortsätta såhär”

28E11822-2C2F-4315-B991-CF9F7E439B10

Foto: Alex Atasven.


Just nu pågår stora polisinsatser i Södertälje på flera platser.

Enligt uppgifter till Telgneytt kontrolleras flera fordon bland annat i Saltskog där polisen befinner sig på flera platser.

På grund av de senaste dödsskjutningarna och det det eskalerade våldet har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

I samband med gårdagens dödskjutning där en 40-åring man sköts till döds berättade polisens presstalesperson om ökade insatser.

– Vi ska få ett stopp på det här nu, det kan inte fortsätta såhär. Vi lägger ner ett väldigt stort jobb på att återskapa tryggheten i Södertälje och i Ronna, berättade polisens presstalesperson Carina Skagerling till Telgenytt 

Enligt uppgifter till Telgnytt sker en stor polisiär insats bland annat i Saltskog där en ung man utsattes för mordförsök. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 18:06
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 18:06

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors