Företag i fokus:

Syrianska studsa tillbaka på vinnarspåret

2022_05_brace

Foto: Daniel Brace

Det var inte den mest smickrande insatsen när Syrianska tog emot IFK Eskilstuna under söndagseftermiddagen.

Med en del spelare avstängda stod SFC för en svagare första halvlek som sedan följdes upp av en bättre sådan och Syrianska krönte en intensiv vecka med en viktig seger när man besegrade Eskilstuna med 2-1. 

Det är bara att vara ärliga, första halvlek var inte alls bra. Syrianska lyckades inte etablera något spel på offensiv planhalva och när man väl kom fram var det halvdant och misstag satte sin prägel på spelet.

IFK Eskilstuna skapade inte särskilt mycket men var nära flera gånger om att ta ledningen. Men 0-0 stod sig fram till paus och insatsen var minst sagt, undermålig. 

Syrianska kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och tog tag i taktpinnen direkt. Rödgult kom igång med sitt kombinationsspel där Kenneth Carlie och Alessandro Visconti fick agera som huvudpjäserna på topp.

Med dryga timmen spelad kunde Syrianska ta ledningen med 1-0 när en lång hörna blir en bra variant istället. Christian Moche nådde högst på Matteus Behnans försök att få in bollen i straffområdet igen och SFC hade tagit ledningen.

Glädjen blev kortvarig när Eskilstuna stack upp och målvakten Felix Eriksson misstajmat en utrusning och rev ner anfallande spelare. Straff för IFK Eskilstuna som förvaltade straffen säkert och jämnade ut resultatet till 1-1. Syrianska gav dock svar på tal.

Kenneth Carlie assisterade Alessandro Visconti som upptäckte en fin yta till höger om målvakten och placerade bollen säkert i mål. Säsongens andra mål för Visconti som också fick göra sin första match från start. Därefter hade Syrianska bra kontroll på matchen och kunde, med lite mer skärpa i den sista tredjedelen, sätta spiken i kistan.

Men 2-1 stod sig matchen ut och Syrianska var åter tillbaka på vinnarspåret efter en tuffare vecka med två raka poängtapp mot United och IFK Lidingö. 

Det var en oerhört viktig seger för att fortsätta hänga med i toppen. Nästa match spelas på lördag, den 4:e juni när tabelljumbon Värmbols FC gästar Syrianska och Södertälje Fotbollsarena med avspark kl 17:30.

Text: Andrew Moro.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 31 maj 2022 00:00

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Kvinnlig företagare misstänkt för brott med Uppsalakriminella

tingsrätt

Foto: Alexander Isa

Tre personer bakom ett bolag i Uppsala åtalas för grovt skattebrott. En av bolagspersonerna ska enligt LT vara en kvinnlig företagare från Södertälje i 55-årsåldern.

De misstänks för att ha undanhållit över 20 miljoner kronor från att redovisas i inkomstdeklarationer till Skatteverket, och Södertäljekvinnan misstänks för att ha undanhållit över 800.000 kronor i utebliven skatt.

(Annons)

Enligt tidningen ska kvinnan år 2015 ha ansökt om tillstånd för ett HVB-hem, med Johanna Möller som föreståndare för verksamheten, även känd som ”Arbogakvinnan” efter morden i en sommarstuga. Hon dömdes 2017 till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar. Åren innan morden, mellan år 2009 och 2014, arbetade Möller på socialtjänsten i Södertälje som handläggare.

Men bolaget, som den numera 55-åriga Södertäljekvinnan representerade, nekades tillstånd av IVO att bedriva ett HVB-hem. Myndigheten ansåg att personerna bakom bolaget var olämpliga.

Nu åtalas Södertäljekvinnan och två andra personer för misstänkt grovt skattebrott i ett bolag i Uppsala, där enligt LT en av de inblandade, en 35-åring, kopplas till det kriminella nätverket Foxtrot och den så kallade ”kurdiska räven”.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 08:12
Senast uppdaterad: 30 september 2023 08:12

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors