Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Syrianska studsa tillbaka på vinnarspåret

2022_05_brace

Foto: Daniel Brace

Det var inte den mest smickrande insatsen när Syrianska tog emot IFK Eskilstuna under söndagseftermiddagen.

Med en del spelare avstängda stod SFC för en svagare första halvlek som sedan följdes upp av en bättre sådan och Syrianska krönte en intensiv vecka med en viktig seger när man besegrade Eskilstuna med 2-1. 

Det är bara att vara ärliga, första halvlek var inte alls bra. Syrianska lyckades inte etablera något spel på offensiv planhalva och när man väl kom fram var det halvdant och misstag satte sin prägel på spelet.

IFK Eskilstuna skapade inte särskilt mycket men var nära flera gånger om att ta ledningen. Men 0-0 stod sig fram till paus och insatsen var minst sagt, undermålig. 

Syrianska kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och tog tag i taktpinnen direkt. Rödgult kom igång med sitt kombinationsspel där Kenneth Carlie och Alessandro Visconti fick agera som huvudpjäserna på topp.

Med dryga timmen spelad kunde Syrianska ta ledningen med 1-0 när en lång hörna blir en bra variant istället. Christian Moche nådde högst på Matteus Behnans försök att få in bollen i straffområdet igen och SFC hade tagit ledningen.

Glädjen blev kortvarig när Eskilstuna stack upp och målvakten Felix Eriksson misstajmat en utrusning och rev ner anfallande spelare. Straff för IFK Eskilstuna som förvaltade straffen säkert och jämnade ut resultatet till 1-1. Syrianska gav dock svar på tal.

Kenneth Carlie assisterade Alessandro Visconti som upptäckte en fin yta till höger om målvakten och placerade bollen säkert i mål. Säsongens andra mål för Visconti som också fick göra sin första match från start. Därefter hade Syrianska bra kontroll på matchen och kunde, med lite mer skärpa i den sista tredjedelen, sätta spiken i kistan.

Men 2-1 stod sig matchen ut och Syrianska var åter tillbaka på vinnarspåret efter en tuffare vecka med två raka poängtapp mot United och IFK Lidingö. 

Det var en oerhört viktig seger för att fortsätta hänga med i toppen. Nästa match spelas på lördag, den 4:e juni när tabelljumbon Värmbols FC gästar Syrianska och Södertälje Fotbollsarena med avspark kl 17:30.

Text: Andrew Moro.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 31 maj 2022 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors