🕝 1 minuter
Mats Pertoft (MP) tar plats i Systembolagets styrelse
Publicerad 30 maj 2022 02:00
Uppdaterad 30 maj 2022 02:00

Foto: Systembolaget / Cc.

Systembolaget omsätter cirka 36 miljarder kronor, finns på ungefär 500 på platser runt om i landet och har uppemot cirka 4000 anställda.

Nu har Miljöpartisten och Mörköbon, Mats Pertoft, fått förtroendet att vara med för att styra ett av Sveriges största statliga bolag.

– Det är alltid spännande med nya utmaningar som att sitta i styrelsen för ett stort statligt bolag som Systembolaget. Jag känner mig stolt att få representera Sveriges befolkning, som ju indirekt är ägare till Systembolaget i detta uppdrag, säger Mats Pertoft (MP) till Telgenytt.

Vad tror du var avgörande för att du fick rollen som styrelseledamot?

– Jag fick uppdraget eftersom jag har varit riksdagsledamot för Miljöpartiet i 12 år. Jag har även arbetat för Miljöpartiet i S/MP-regeringen och det kan ha bidragit till att jag fick uppdraget.

Betyder uppdraget att du lämnar politiken bakom dig?

– Nej, jag är fortfarande aktiv politiker för Miljöpartiet i Södertälje, ersättare i kommunfullmäktige, vice ordförande i Tekniska nämnden och ledamot i Hölö/Mörkö kommundelsnämnd. Jag kandiderar för Miljöpartiet till kommunfullmäktige på 3:e plats i höstens val och hoppas på många personröster i Södertälje.

Det har länge önskats att Systembolaget etablerar en butik på den östra sidan av staden för att täcka områden så som Brunsäng, Fornhöjden, Östertälje och Viksberg.

Och i maj 2021 berättade Systembolagets pressansvarig, Therese Elmgren, för Telgenytt att ett beslut fattades om att etablera en ny enhet i Södertälje kring Moraberg/Weda-området.

– Detta beslut fattades före min tid i styrelsen, men jag skall undersöka frågan och återkomma till Telgenytt, avsluter Mats Pertoft.

Läs även: Systembolaget vill öppna nytt i Södertälje

Dela artikeln