Företag i fokus:

Mats Pertoft (MP) tar plats i Systembolagets styrelse

2022_05_678DE4D1-6F4E-494D-8B28-B1A06DA6F9EF

Foto: Systembolaget / Cc.

Systembolaget omsätter cirka 36 miljarder kronor, finns på ungefär 500 på platser runt om i landet och har uppemot cirka 4000 anställda.

Nu har Miljöpartisten och Mörköbon, Mats Pertoft, fått förtroendet att vara med för att styra ett av Sveriges största statliga bolag.

– Det är alltid spännande med nya utmaningar som att sitta i styrelsen för ett stort statligt bolag som Systembolaget. Jag känner mig stolt att få representera Sveriges befolkning, som ju indirekt är ägare till Systembolaget i detta uppdrag, säger Mats Pertoft (MP) till Telgenytt.

Vad tror du var avgörande för att du fick rollen som styrelseledamot?

– Jag fick uppdraget eftersom jag har varit riksdagsledamot för Miljöpartiet i 12 år. Jag har även arbetat för Miljöpartiet i S/MP-regeringen och det kan ha bidragit till att jag fick uppdraget.

Betyder uppdraget att du lämnar politiken bakom dig?

– Nej, jag är fortfarande aktiv politiker för Miljöpartiet i Södertälje, ersättare i kommunfullmäktige, vice ordförande i Tekniska nämnden och ledamot i Hölö/Mörkö kommundelsnämnd. Jag kandiderar för Miljöpartiet till kommunfullmäktige på 3:e plats i höstens val och hoppas på många personröster i Södertälje.

Det har länge önskats att Systembolaget etablerar en butik på den östra sidan av staden för att täcka områden så som Brunsäng, Fornhöjden, Östertälje och Viksberg.

Och i maj 2021 berättade Systembolagets pressansvarig, Therese Elmgren, för Telgenytt att ett beslut fattades om att etablera en ny enhet i Södertälje kring Moraberg/Weda-området.

– Detta beslut fattades före min tid i styrelsen, men jag skall undersöka frågan och återkomma till Telgenytt, avsluter Mats Pertoft.

Läs även: Systembolaget vill öppna nytt i Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 30 maj 2022 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors