Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Gabriella Malki prisas för sina insatser – ”Känns otroligt roligt”

2022_05_F3A01438-4048-4693-8E19-B1E2FE9969E0

Gabriella Malki från Södertälje prisas för sina betydelsefulla insatser om att främja unga kvinnors rättigheter.

19-åringen tilldelades priset ”Young Women In Public Affairs Award” föregående vecka av Zontas i Södertälje.

– Det känns otroligt roligt och ärofyllt att få en sådan utmärkelse. Jag känner en tacksamhet, lycka och uppskattning av att internationella aktörer och organisationer faktiskt också ser och hör en, säger Gabriella Malki till Telgenytt.

Zonta International är en ledande global organisation av personer från olika yrkesgrupper som arbetar för att främja kvinnors rättigheter genom stödjande insatser och påverkansarbete.

19 åringens vision är att ha en positivt påverkan samt vara en förebild för unga kvinnor. Att vara en röst för tjejer med invandrarbakgrund att allt går – om man bara vill.

Varför tror du att Zontas Södertäljeklubb valde dig i år?

– Det faller naturligt för mig att kämpa och arbeta med de samhällsfrågor som ligger mig nära hjärtat. Jag tror att det kan vara att jag aktivt arbetat med att stärka just unga kvinnor de senaste tre åren. Detta har jag gjort bland annat via nätverket Kvinnovation som jobbat med för att stärka unga kvinnors personliga utveckling. Vi har både ämnes inriktade events och utbildningar men även informella träffar, ”Real Talk med Bella” är ett exempel på dessa träffar.

Organisatioen Zontas grundades i New York 1919 som är en del av FN och har 26 000 medlemmar i mer än 1100 klubbar i 62 länder. 

Organisationen ger finansiellt stöd till flera projekt för jämställdhet och mänskliga rättigheter och inriktar sig bland annat på att främja kvinnors hälsa, utbildning och ekonomi och att avskaffa könsbaserat våld, barnäktenskap samt människohandel.

Du kämpar hårt för en god sak. Vad vill du säga till alla kvinnor som kämpar på annat håll?

– Erat engagemang och driv inte går ouppmärksammat. Fortsätt kämpa, fortsätt att skapa och fortsätt att påverka. Jag tror starkt på att om man gör bra så kommer bra att komma till en. Och något som jag alltid brukar säga, du är aldrig för liten för att göra skillnad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 30 maj 2022 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors