Företag i fokus:

Gabriella Malki prisas för sina insatser – ”Känns otroligt roligt”

2022_05_F3A01438-4048-4693-8E19-B1E2FE9969E0

Gabriella Malki från Södertälje prisas för sina betydelsefulla insatser om att främja unga kvinnors rättigheter.

19-åringen tilldelades priset ”Young Women In Public Affairs Award” föregående vecka av Zontas i Södertälje.

– Det känns otroligt roligt och ärofyllt att få en sådan utmärkelse. Jag känner en tacksamhet, lycka och uppskattning av att internationella aktörer och organisationer faktiskt också ser och hör en, säger Gabriella Malki till Telgenytt.

Zonta International är en ledande global organisation av personer från olika yrkesgrupper som arbetar för att främja kvinnors rättigheter genom stödjande insatser och påverkansarbete.

19 åringens vision är att ha en positivt påverkan samt vara en förebild för unga kvinnor. Att vara en röst för tjejer med invandrarbakgrund att allt går – om man bara vill.

Varför tror du att Zontas Södertäljeklubb valde dig i år?

– Det faller naturligt för mig att kämpa och arbeta med de samhällsfrågor som ligger mig nära hjärtat. Jag tror att det kan vara att jag aktivt arbetat med att stärka just unga kvinnor de senaste tre åren. Detta har jag gjort bland annat via nätverket Kvinnovation som jobbat med för att stärka unga kvinnors personliga utveckling. Vi har både ämnes inriktade events och utbildningar men även informella träffar, ”Real Talk med Bella” är ett exempel på dessa träffar.

Organisatioen Zontas grundades i New York 1919 som är en del av FN och har 26 000 medlemmar i mer än 1100 klubbar i 62 länder. 

Organisationen ger finansiellt stöd till flera projekt för jämställdhet och mänskliga rättigheter och inriktar sig bland annat på att främja kvinnors hälsa, utbildning och ekonomi och att avskaffa könsbaserat våld, barnäktenskap samt människohandel.

Du kämpar hårt för en god sak. Vad vill du säga till alla kvinnor som kämpar på annat håll?

– Erat engagemang och driv inte går ouppmärksammat. Fortsätt kämpa, fortsätt att skapa och fortsätt att påverka. Jag tror starkt på att om man gör bra så kommer bra att komma till en. Och något som jag alltid brukar säga, du är aldrig för liten för att göra skillnad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 30 maj 2022 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors