🕝 2 minuter
Gabriella Malki prisas för sina insatser - ”Känns otroligt roligt”
Publicerad 30 maj 2022 02:00
Uppdaterad 30 maj 2022 02:00

Gabriella Malki från Södertälje prisas för sina betydelsefulla insatser om att främja unga kvinnors rättigheter.

19-åringen tilldelades priset ”Young Women In Public Affairs Award” föregående vecka av Zontas i Södertälje.

– Det känns otroligt roligt och ärofyllt att få en sådan utmärkelse. Jag känner en tacksamhet, lycka och uppskattning av att internationella aktörer och organisationer faktiskt också ser och hör en, säger Gabriella Malki till Telgenytt.

Zonta International är en ledande global organisation av personer från olika yrkesgrupper som arbetar för att främja kvinnors rättigheter genom stödjande insatser och påverkansarbete.

19 åringens vision är att ha en positivt påverkan samt vara en förebild för unga kvinnor. Att vara en röst för tjejer med invandrarbakgrund att allt går – om man bara vill.

Varför tror du att Zontas Södertäljeklubb valde dig i år?

– Det faller naturligt för mig att kämpa och arbeta med de samhällsfrågor som ligger mig nära hjärtat. Jag tror att det kan vara att jag aktivt arbetat med att stärka just unga kvinnor de senaste tre åren. Detta har jag gjort bland annat via nätverket Kvinnovation som jobbat med för att stärka unga kvinnors personliga utveckling. Vi har både ämnes inriktade events och utbildningar men även informella träffar, ”Real Talk med Bella” är ett exempel på dessa träffar.

Organisatioen Zontas grundades i New York 1919 som är en del av FN och har 26 000 medlemmar i mer än 1100 klubbar i 62 länder. 

Organisationen ger finansiellt stöd till flera projekt för jämställdhet och mänskliga rättigheter och inriktar sig bland annat på att främja kvinnors hälsa, utbildning och ekonomi och att avskaffa könsbaserat våld, barnäktenskap samt människohandel.

Du kämpar hårt för en god sak. Vad vill du säga till alla kvinnor som kämpar på annat håll?

– Erat engagemang och driv inte går ouppmärksammat. Fortsätt kämpa, fortsätt att skapa och fortsätt att påverka. Jag tror starkt på att om man gör bra så kommer bra att komma till en. Och något som jag alltid brukar säga, du är aldrig för liten för att göra skillnad.

Dela artikeln