Företag i fokus:

Annons

Sodertalje_kommun_naringslivs

Försäkringskassan kräver 5,6 miljoner av assistansbolag i Södertälje

2022_03_wheelchair-1629490_960_720

Försäkringskassan kräver cirka 5,6 miljoner av ett assistansbolag i Södertälje för utförda insatser, hjälpbehov och hjälpmedel.

Detta efter en granskning där försäkringskassan kommit fram till att bolaget fått för mycket i ersättning.

Det var efter en anonym anmälan som försäkringskassan inledde en utredning mot assistansbolaget i Södertälje. Nu beskylls bolaget för felaktigheterna och krävs tillbaka på hela beloppet i två separata beslut.

I det ena beslutet, som gäller från december 2017 till november 2019, ska bolaget ha fått en utbetalning på 1,6 miljoner kronor. I det andra beslutet, som gäller mellan 2016 och 2021, fick assistansbolaget cirka fyra miljoner kronor i utbetalning.

Totalt menar försäkringskassan att bolaget fått cirka 5,6 miljoner kronor felaktigt utbetalt under en period på fem år.

Grunden till beslutet ligger i att försäkringskassan anser bolaget fått ersättningen för insatser som brukaren inte hade behov av.

Till Länstidningen säger verksamhetschef på assistansbolaget att det hela rör om ett missförstånd och att ärendet just är under handläggning för att rättas till.

– Beslutet som de tagit har de gjort utifrån att de inte haft allt underlag. Vi har skickat in och kompletterat med det material som Försäkringskassan behöver, för att bevisa att vi har gjort allt på rätt sätt. Det är under handläggning och ska rättas till, säger bolagets verksamhetschef till tidningen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 27 maj 2022 00:00

Larm om brand i Fornhöjden – ”Något som smällt där”

2022_05_Brandkar

Arkivbild

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Fornhöjden med anledning av en brand i ett trapphus.

Flera enheter ryckte ut till Fornhöjdsvägen där händelsen inträffade för att kontrollera det inkomna larmet.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om brand i ett flerfamiljshus, men när räddningstjänsten ankom visade det sig att något hade smällt av i trapphuset.

– Vi larmades vid 19-tiden om en brand, men i själva verket var det en explosion, det ska vara något som smällt där, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Platsen kunde snabbt kontrolleras och kort därefter kunde polisen konstatera att det rörde sig om att någon smällt fyrverkerier på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kom ingen person till skadad, även byggnaden klarade sig utan större skador i samband med kvällen incident.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 19:46
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 19:46

Stort polispådrag i Södertälje – ”Kan inte fortsätta såhär”

28E11822-2C2F-4315-B991-CF9F7E439B10

Foto: Alex Atasven.


Just nu pågår stora polisinsatser i Södertälje på flera platser.

Enligt uppgifter till Telgneytt kontrolleras flera fordon bland annat i Saltskog där polisen befinner sig på flera platser.

På grund av de senaste dödsskjutningarna och det det eskalerade våldet har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

I samband med gårdagens dödskjutning där en 40-åring man sköts till döds berättade polisens presstalesperson om ökade insatser.

– Vi ska få ett stopp på det här nu, det kan inte fortsätta såhär. Vi lägger ner ett väldigt stort jobb på att återskapa tryggheten i Södertälje och i Ronna, berättade polisens presstalesperson Carina Skagerling till Telgenytt 

Enligt uppgifter till Telgnytt sker en stor polisiär insats bland annat i Saltskog där en ung man utsattes för mordförsök. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 18:06
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 18:06

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors