Företag i fokus:

Annons

Fängelse för våldtäktsman – Tvingade sig på sig en 13-åring

2022_05_tingsratt

Han överklagade domen i Södertälje tingsrätt efter att ha tvingat en 13-åring flicka att utföra oralsex på honom.

Nu fastställer hovrätten domen på 1 år och 3 månaders fängelse för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande.

Den dömda mannen är född 2003 och har medborgarskap i Egypten och var 18 år när händelsen inträffade i Hovsjö den 22 november 2021.

När flickan klev av bussen följde han efter och började ställa frågor och bjöd på cigaretter. Därefter ska han ha frågat om flickan ville leka en lek, sanning eller konsekvens. Det som började harmlöst övergick till fruktansvärda upplevelser för flickan.

Han ska vid tillfället dragit den 13-åriga flickan i håret och med tvång tryckt ner hennes huvud och tvingat på sig oralsex.

Men det är inte första gången han döms för våldtäkt mot barn för samma tillvägagångssätt.

Den 27 november 2019 dömdes han för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande efter att ha förgrip sig på en minderårig flicka i centrala Södertälje.

Den händelsen inträffade på Gallerian Kringlans tak den 27 maj 2018 där det började med leken ”Sanning och konsekvens”. Efter en kort stund tvingade han till sig oralsex och spottade flickan i munnen, men fängelse blev det inte.

Tillvägagångssättet har slående likheter. Den ställda frågan om målsäganden vill leka ”sanning eller konsekvens” får anses vara en särpräglad detalj.”, skriver domstolen.

Vid tillfället var han 15 år gammal och på grund av sin ringa ålder dömdes han endast till ungdomstjänst 130 timmar.

Tre år senare slog han till igen. Denna gång med åldern inne för en fängslande dom.

Nu fastställer hovrätten fängelsedomen på 1 år och 3 månaders fängelse för mannen som idag är 19 år gammal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 27 maj 2022 00:00

DEBATT: Moderaternas livlina till Socialdemokraterna

Boel Rosen

Foto: Shamash Oyal.

När jag för några månader sedan läste om hur kristdemokrater kände sig lurade över ett samarbete med Socialdemokraterna så skrattade jag lite smått för mig själv.

I allra flesta kommuner kramas KD med L, M, och SD, men inte här i Södertälje. Här lever politiken sitt egna liv sedan många år tillbaka.

I vår stad är det häpnadsväckande hur det luktas i stjärten på Socialdemokraterna och finner märkligt nog guld och gröna skogar. Tog föregivet att Moderaternas nos är betydligt känsligare andras.

Jag har röstat blått sedan Carl Bildt var en gröngöling på 80-talet och jag minns när Marita Lärnestad tackades av och Rosenberg klev på. En yngling som vill mycket inför varje val. Som moderat i Södertälje har jag inte haft höga krav på gruppledaren, men att svika sina väljare genom att ingå samarbete med Socialdemokraterna är under all kritik och ett löftesbrott mot trofasta väljare. Vi moderater vill inte ha ett samarbete med sossar.

Socialdemokraterna i Södertälje har trampat i gyttjan allt för länge och ligger väldigt pyrt till.

Hade jag fått säga mitt så hade jag uppmanat Moderaternas gruppledare att stå rakryggad och ta nya tag inför valet 2026 och låta Socialdemokraterna konfrontera sin stormiga tid som väntar.

En KD-vilde som är anmäld för sexuellt ofredande och nu ryktet om att ännu en högt uppsatt politiker anklagats för olämpligt beteende mot kvinnor. Socialdemokraterna har en rörig och osäker tid framför sig.

Istället kastade Moderaternas gruppledare en glänsande livlina till sina politiska motståndare. Varför.

Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna

Med Moderaternas livlina kan Socialdemokraterna nu damma av sig allt det negativa som förknippas med dem och klippa alla kontaminerade band som hotar makten. Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna och uppenbarligen lika lätt som att stjäla godis från ett barn.

Detta gynnar enbart Socialdemokraterna i sista raden. För Moderaternas del betyder det tappat förtroende. Vad som sades, eller lovades, för att övertala Rosenberg är jag och många andra intresserade av att veta.

Moderaternas gruppledare har på ett väldigt oansvarig sätt lurat tusentals väljare i Södertälje och kan ha gjort sig skyldig till ett löftesbrott. Ingen moderat som jag känner vill se ett samarbete med Socialdemokraterna och förknippas med skandalerna som florerar runt dem.

Jag är väldigt besviken.

Hans

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 16:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:26

Lastbilsolycka vid Gärtuna – Flaket slets av

Olycka brandbild räddninstjänst

Arkivbild

På tisdagsförmiddagen inträffade en olycka på länsväg 225 varpå flera räddningsenheter ryckte.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om lastbilsolycka som välte mitt på Gärtunavägen.

Strax innan lunchtid, klockan 10:34, inträffade en lastbilsolycka vid Gärtuna i Södertälje. Enligt polisens uppgifter körde lastbilen in i mittenräcket och även träffat en bro där flaket slets av.

Lastbilen, som var lastad med grus, välte och blockerade vägen och i samband med räddningsarbetet uppstod det långa trafikköer tills bärgaren kunde flytta på lastbilen från platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada, men polisen kommer att utreda olyckan på tisdagsförmiddagen som allmänfarlig vårdslöshet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 13:50
Senast uppdaterad: 29 november 2022 13:50

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)