Företag i fokus:

Annons

Stor polisinsats vid Pershagen

2022_05_E03AF889-9AA4-452D-8075-D1A1DB7560C8

Läsarbild.

Vid 22-tiden under torsdagskvällen inleddes en stor polisinsats vid Pershagen i Södertälje.

Två personen ska ha angripit en väktare på Södertäljes Syd och när polis tillkallades försökte männen fly från platsen till fots.

Klockan 21:59 larmades polisen Södertälje Syd efter att två män hoppade på en väktare. Männen försökte därefter fly från platsen till fots varpå en stor polisinsats inleddes.

– Väktaren misstänkte att dom här gärningsmännen satt inne på en offentlig toalett och rökte Cannabis, säger polisens presstalesperson John Petterson till Telgenytt.

När väktaren skulle kontrollera männen uppstod slagsmål på stationen. Männen, som beskrivs vara något yngre, hoppade på väktarensom lyckades larma polisen som snabbt ryckte ut.

Men efter konfrontationen med väktaren försökte gärningsmännen fly från platsen.

– Polisen håller på med ärendet som började på stationen. Gärningsmännen har lämnat mot Scania, åt det hållet, säger polisens presstalesperson.

Ett stort pådrag inleddes i området vid Södertäljes Syd och kort därefter på Nyköpingsvägen ska polisen ha kommit ifatt gärningsmännen.

Männen misstänks nu för våld mot tjänsteman och enligt polisens uppgifter ska väktaren ha klarat sig utan allvarligare skador.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 26 maj 2022 00:00

Dyster månad: Bostadspriserna fortsätter att falla

Villa

Foto: Pexels

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet och faller för tre månader i rad.

– Sedan förra vårens toppnoteringar har nu bostadspriserna fallit med nästan 15 procent i Sverige som helhet. Vi börjar nu helt klart närma oss det totala prisfall om 20 procent som vi har spått sedan en längre tid tillbaka, säger Robert Boije.

November var en svår månad för bostadsförsäljningen i Sverige, enligt SBAB:s och Boolis bostadsindex. Bostadspriserna sjönk överlag med 1,4 procent, där villapriserna föll med 0,8 procent och lägenhetspriserna med 0,7 procent. Prisfallet var mest påtagligt i Norra Sverige, särskilt för villor.

Villapriserna föll november med 1,8 procent i Sverige som helhet, med undantag för Mellersta Sverige där priserna ökade med 1,1 procent. Detta indikerar en övergripande nedgång i villapriserna på 0,6 procent när man beaktar säsongspåverkan och andra tillfälliga effekter.

Priserna på både lägenheter och villor förväntas fortsätta minska.

– Ett mycket stort utbud och att många bostadsrättsföreningar troligen kommer att höja sina månadsavgifter markant vid årsskiftet och även därefter till följd av det kraftigt höjda ränteläget, talar rimligen för fortsatt prispress på lägenheter framöver, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Jämfört med förra våren har bostadspriserna sjunkit med nästan 15 procent, där lägenhetspriserna minskat med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. De nuvarande prisnivåerna är de lägsta sedan 2015 för lägenheter och 2017 för villor. När man tar hänsyn till inflationen, har de reala bostadspriserna sjunkit med 26 procent sedan förra våren, med lägenhetspriserna ner 22 procent och villapriserna 28 procent.

Allt fler bostädet “Snart till salu” på bostadsmarknaden.
Säljare väljer nu allt oftare att preliminärt lista sina bostäder till ”Snart till salu” för att utvärdera marknadsintresset. Medan en del är beredda att sälja inom kort, föredrar andra att invänta ett mer fördelaktigt anbud.

Denna taktik, känd som förhandsmarknaden, har ökat markant under de senaste fem åren och utgör idag nästan hälften av alla bostadsannonser på Booli. Det bör dock noteras att denna trend varierar geografiskt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 16:03

MINGELBILDER v.48 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0002

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V. 47

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 00:43
Senast uppdaterad: 4 december 2023 01:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors