Företag i fokus:

Skolan släpper ännu en musikvideo – ”Fantastisk sak för skolan och eleverna

2022_05_DF83ABC9-1C1C-4947-9C63-B0997D97E4A0

Mr Paulsson, Lovisa och Brace från IESSO.

Idag släppte den Internationella engelska skolan i Brunnsäng sin femte musikvideo.

Ett återkommande inslag där både elever och lärare gemensamt dansar ihop till lärarnas rap.

Lärarna Brace och Paulsson på IESSO, Internationella engelska skolan, sticker ut mot andra lärare i Södertälje när de tänker utanför boxen. Genom återkommande inslag av rap-videon får de eleverna att delta i mer än bara lektioner som anses gagna barens skolgång.

– Eleverna älskar att vara involverade i mer än bara våra lektioner. Det är väldigt lätt för dem att vara delaktiga eftersom de tycker om dessa saker och vet om att de är involverade i något professionellt och roligt, säger Daniel Brace till Telgenytt.

Han betonar vikten av att att skapa bra relationer med eleverna och inte lämna någon utanför. Elever som inte vill delta i filmerna får hjälpa till bakom kameran för att på så sätt involvera så många som möjligt.

Tidigare har det bara varat lärarna som rappat i skolans musikvideo, men den här gången anslöt eleven Lovisa Helin som lärde sig texterna till tidigare fem låtar och fick chansen att medverka denna gång.

– Jag skrev en vers och en refräng till henne och hon gjorde det helt fantastiskt, säger Brace.

Dagens video blir skolans femte och precis som tidigare är eleverna och föräldrars respons fantastisk.

– Jag får alltid bra feedback från föräldrarna som säger att det här är en fantastisk sak för skolan och eleverna. De inser hur mycket ”extra” vi gör för deras barn och är väldigt tacksamma. Det är också väldigt speciellt för föräldrarna att se ”inuti” skolan och se sina barn ha det roligt och få en bra utbildning, säger han-

Vad är det som driver er att återkomma med inslagen?

– Att se leenden och energin som kommer med varje filmning. Min motivation är det faktum att eleverna tycker om och blir entusiastiska över dessa låtar och filmer. För att citera en av mina mentorstudenter; ”Detta är minnen som vi kan se tillbaka på för resten av våra liv”, berättar lärare Daniel Brace.

Se musikvideon här: Sunglasses & Swimming Pools – Mr Brace & Mr Paulsson (Feat Lovisa H)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 25 maj 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors