Företag i fokus:

Annons

Sodertalje_kommun_naringslivs

Skolan släpper ännu en musikvideo – ”Fantastisk sak för skolan och eleverna

2022_05_DF83ABC9-1C1C-4947-9C63-B0997D97E4A0

Mr Paulsson, Lovisa och Brace från IESSO.

Idag släppte den Internationella engelska skolan i Brunnsäng sin femte musikvideo.

Ett återkommande inslag där både elever och lärare gemensamt dansar ihop till lärarnas rap.

Lärarna Brace och Paulsson på IESSO, Internationella engelska skolan, sticker ut mot andra lärare i Södertälje när de tänker utanför boxen. Genom återkommande inslag av rap-videon får de eleverna att delta i mer än bara lektioner som anses gagna barens skolgång.

– Eleverna älskar att vara involverade i mer än bara våra lektioner. Det är väldigt lätt för dem att vara delaktiga eftersom de tycker om dessa saker och vet om att de är involverade i något professionellt och roligt, säger Daniel Brace till Telgenytt.

Han betonar vikten av att att skapa bra relationer med eleverna och inte lämna någon utanför. Elever som inte vill delta i filmerna får hjälpa till bakom kameran för att på så sätt involvera så många som möjligt.

Tidigare har det bara varat lärarna som rappat i skolans musikvideo, men den här gången anslöt eleven Lovisa Helin som lärde sig texterna till tidigare fem låtar och fick chansen att medverka denna gång.

– Jag skrev en vers och en refräng till henne och hon gjorde det helt fantastiskt, säger Brace.

Dagens video blir skolans femte och precis som tidigare är eleverna och föräldrars respons fantastisk.

– Jag får alltid bra feedback från föräldrarna som säger att det här är en fantastisk sak för skolan och eleverna. De inser hur mycket ”extra” vi gör för deras barn och är väldigt tacksamma. Det är också väldigt speciellt för föräldrarna att se ”inuti” skolan och se sina barn ha det roligt och få en bra utbildning, säger han-

Vad är det som driver er att återkomma med inslagen?

– Att se leenden och energin som kommer med varje filmning. Min motivation är det faktum att eleverna tycker om och blir entusiastiska över dessa låtar och filmer. För att citera en av mina mentorstudenter; ”Detta är minnen som vi kan se tillbaka på för resten av våra liv”, berättar lärare Daniel Brace.

Se musikvideon här: Sunglasses & Swimming Pools – Mr Brace & Mr Paulsson (Feat Lovisa H)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 25 maj 2022 00:00

Larm om brand i Fornhöjden – ”Något som smällt där”

2022_05_Brandkar

Arkivbild

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Fornhöjden med anledning av en brand i ett trapphus.

Flera enheter ryckte ut till Fornhöjdsvägen där händelsen inträffade för att kontrollera det inkomna larmet.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om brand i ett flerfamiljshus, men när räddningstjänsten ankom visade det sig att något hade smällt av i trapphuset.

– Vi larmades vid 19-tiden om en brand, men i själva verket var det en explosion, det ska vara något som smällt där, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Platsen kunde snabbt kontrolleras och kort därefter kunde polisen konstatera att det rörde sig om att någon smällt fyrverkerier på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kom ingen person till skadad, även byggnaden klarade sig utan större skador i samband med kvällen incident.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 19:46
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 19:46

Stort polispådrag i Södertälje – ”Kan inte fortsätta såhär”

28E11822-2C2F-4315-B991-CF9F7E439B10

Foto: Alex Atasven.


Just nu pågår stora polisinsatser i Södertälje på flera platser.

Enligt uppgifter till Telgneytt kontrolleras flera fordon bland annat i Saltskog där polisen befinner sig på flera platser.

På grund av de senaste dödsskjutningarna och det det eskalerade våldet har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

I samband med gårdagens dödskjutning där en 40-åring man sköts till döds berättade polisens presstalesperson om ökade insatser.

– Vi ska få ett stopp på det här nu, det kan inte fortsätta såhär. Vi lägger ner ett väldigt stort jobb på att återskapa tryggheten i Södertälje och i Ronna, berättade polisens presstalesperson Carina Skagerling till Telgenytt 

Enligt uppgifter till Telgnytt sker en stor polisiär insats bland annat i Saltskog där en ung man utsattes för mordförsök. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 18:06
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 18:06

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors