Skolan släpper ännu en musikvideo – ”Fantastisk sak för skolan och eleverna

2022_05_DF83ABC9-1C1C-4947-9C63-B0997D97E4A0

Mr Paulsson, Lovisa och Brace från IESSO.

Idag släppte den Internationella engelska skolan i Brunnsäng sin femte musikvideo.

Ett återkommande inslag där både elever och lärare gemensamt dansar ihop till lärarnas rap.

Lärarna Brace och Paulsson på IESSO, Internationella engelska skolan, sticker ut mot andra lärare i Södertälje när de tänker utanför boxen. Genom återkommande inslag av rap-videon får de eleverna att delta i mer än bara lektioner som anses gagna barens skolgång.

– Eleverna älskar att vara involverade i mer än bara våra lektioner. Det är väldigt lätt för dem att vara delaktiga eftersom de tycker om dessa saker och vet om att de är involverade i något professionellt och roligt, säger Daniel Brace till Telgenytt.

Han betonar vikten av att att skapa bra relationer med eleverna och inte lämna någon utanför. Elever som inte vill delta i filmerna får hjälpa till bakom kameran för att på så sätt involvera så många som möjligt.

Tidigare har det bara varat lärarna som rappat i skolans musikvideo, men den här gången anslöt eleven Lovisa Helin som lärde sig texterna till tidigare fem låtar och fick chansen att medverka denna gång.

– Jag skrev en vers och en refräng till henne och hon gjorde det helt fantastiskt, säger Brace.

Dagens video blir skolans femte och precis som tidigare är eleverna och föräldrars respons fantastisk.

– Jag får alltid bra feedback från föräldrarna som säger att det här är en fantastisk sak för skolan och eleverna. De inser hur mycket ”extra” vi gör för deras barn och är väldigt tacksamma. Det är också väldigt speciellt för föräldrarna att se ”inuti” skolan och se sina barn ha det roligt och få en bra utbildning, säger han-

Vad är det som driver er att återkomma med inslagen?

– Att se leenden och energin som kommer med varje filmning. Min motivation är det faktum att eleverna tycker om och blir entusiastiska över dessa låtar och filmer. För att citera en av mina mentorstudenter; ”Detta är minnen som vi kan se tillbaka på för resten av våra liv”, berättar lärare Daniel Brace.

Se musikvideon här: Sunglasses & Swimming Pools – Mr Brace & Mr Paulsson (Feat Lovisa H)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 25 maj 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors