Företag i fokus:

Här flyr männen efter misslyckat inbrottsförsök i Glasberga

2022_05_0A7B27DD-9292-4A37-B8F2-446ACE04E32A

Foto: Privat.

På lördagskvällen försökte fem personer bryta sig in i en bostad i Glasberga. När de märkte att bostadsrättshavaren var hemma, flydde de snabbt från platsen.

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen försökte fem maskerade män ta sig in i en bostad i stadsdelen Glasberga.

Enligt en källa till Telgenytt ska männen som en försiktighetsåtgärd ha knackat på dörren innan de försökte tränga in i bostaden på Båtsman Lobergs gata. När husägaren reste sig för att öppna dörren blev de misstänkta inbrottstjuvarna överraskade och rusade tillbaka till en Volvo som de sedan revstartade och lämnade platsen. Det skedde ingen direkt konfrontation mellan inbrottstjuvarna och bostadsägaren.

– De måste ha trott att han var bortrest, så de blev väldigt överraskade när de såg någon röra sig inne i bostaden, säger en källa till Telgenytt.

Polisen ska ha fått information om händelsen, men eftersom det inte var ett pågående ärende och inbrottet aldrig fullbordades, så genomfördes ingen polisinsats.

– Polisen fick rapporten, men eftersom det inte var en pågående händelse och inbrottet inte genomfördes, så fanns det ingen polisiär åtgärd, säger källan.

Nu vill Personen uppmärksamma händelsen och informera allmänheten om närvaron av misstänkta rånarligor i Södertälje.

Telgenytt har tagit del av filmbevis som visar hur männen flyr från platsen i en äldre modell av en Volvo kombi med tonade bakrutor.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 4 augusti 2023 20:56

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors