🕝 1 minuter
Miljöpartiet i Södertälje firar 40 år - "Betydelsefulla år"
Publicerad 21 maj 2022 02:00
Uppdaterad 21 maj 2022 02:00

Foto: Creative Commons.

Idag firar Miljöpartiet i Södertälje 40 år och det hela började i ett kök i Järna år 1982.

Grundaren, Irina Hoffman, bjöd hem vänner till sig en vårdag men målet att grunda ett grönt parti. Samma höst röstades Miljöpartiets första ledamot in i Södertäljes kommunfullmäktige.

– Vi är både glada över att idag kunna se tillbaka på 40 betydelsefulla år i Södertäljepolitiken och samtidigt kunna sätta fart inför höstens val med vårt nya valmanifest som vi skall presentera, säger Hanna Klingborg, språkrör och kommunalråd för Miljöpartiet Södertälje.

Tack vare sitt starka stöd bland trogna väljare i Södertälje har Miljöpartiet varit del av den styrande majoriteten i 28 år, 3 år med dom borgerliga och 25 år med Socialdemokraterna tillsammans med andra partier samt 12 år i opposition.

– Nu startar vår valrörelse på allvar. Vi har en enormt viktig uppgift framför oss som Sveriges enda klimatparti att driva på den gröna omställningen till ett hållbart samhälle både lokalt i Södertälje, regionalt i Stockholmsregionen och nationellt i riksdag och regering, säger Naiara Pereira Cunha, språkrör och intern gruppledare för MP Södertälje.

Miljöpartiet firar sina 40 år på Futurum i Järna idag med start klockan 14:00 och här välkomnas alla miljöpartister, andra partister, vänner, bekanta och nyfikna. 

Dela artikeln