Företag i fokus:

Återvinningsstationen vid Ica Maxi flyttas – ”Återkommande dumpning”

2022_05_FTI-Atervinningsbarometern-20192-1

Foto: Creative Commons.

På grund av återkommande dumpning flyttas återvinningsstationen vid Ica Maxi i Geneta i Södertälje.

Från och med igår, torsdag 19 maj, finns stationen nu på slutet av Klockarvägen mot Scaniarinken.

– Vi har haft en utmaning på stationen vid Ica Maxi med återkommande och omfattande dumpning av felaktigt avfall och för att avhjälpa problemet flyttar vi nu stationen till Klockarvägen, mot Scaniarinken, säger Petter Bergum, regionchef på Förpackningsinsamlingen (FTI).

Beslutet fattades gemensamt av Förpackningsinsamlingen (FTI) och Södertälje kommun efter fortsatta problem med dumpning av avfall vid återvinningsstationer i Södertälje.

Södertälje har, precis som flera andra städer, problem med att enskilda personer lämnar vad som helst på marken vid återvinningsstationerna. Trots att dessa bara är till för tömda förpackningar och tidningar.

Att dumpa på det sättet är ett miljöbrott och något som polisen kan bötfälla folk för.

– Jag vill understryka att det enbart är hushållens förpackningar som hör hemma på återvinningsstationerna. Med den här flytten hoppas vi råda bot på dumpningsproblematiken samtidigt som vi fortsätter att erbjuda goda återvinningsmöjligheter för de boende i området, säger Petter Bergum.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 20 maj 2022 00:00

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors