🕝 2 minuter
Dubbla utmärkelser för mäklarkedjan - "Lönar sig att göra det lilla extra"
Publicerad 17 maj 2022 02:00
Uppdaterad 17 maj 2022 02:00

Foto: Shamash Oyal.

Mäklaren Ida Olheim från Svensk Fastighetsförmedling i Södertälje är bäst i klassen.

Och för allra första gången utses hennes arbetsplats till koncernens främsta mäklarfirma i Sverige.

Svensk Fastighetsförmedling är en av Sveriges största mäklarkedja med cirka 230 enheter och varje år tilldelar koncernen utmärkelser till den mäklarbyrån som presterat bäst.

2021 sålde mäklarbyrån bland annat den dyraste villan för hela 19 miljoner kronor i Södertälje.

Under Svensk Fastighetsförmedling 85 år långa historia går priset Årets bobutik för allra första gången till mäklarbyrån i Södertälje och fastighetsmäklaren Ida Olheim utses till Årets ledare.

– Dessa priser är det tyngsta priserna som man kan vinna inom vår kedja, vi är sjukt stolta. Det har aldrig hänt förut i Södertäljes historia och det är en upprättelse för hela mäklarkåren i Södertälje, säger Ida Olheim till Telgenytt.

Det är sällan priset för Årets ledare och Årets bobutik, som är de tyngsta utmärkelserna, går till en och samma byrå samtidigt vilket gör situation väldigt unik. Ida Olheim lyfter även utmärkelse som välbehövligt för Södertälje och syftar på att det blåst bland konkurrenterna och att det påverkar den generella synen på mäklare negativt.

– Det blåser för alla när det blåser negativt, så nu vill vi stå för det positiva och det behöver både mäklarkåren och vår stad.

Varför tror du att utmärkelserna gick till er Södertälje ?

– Vi vinner för vi ökar mest både i försäljning och marknadsandelar, samt för att vi har väldigt nöjda medarbetare och kunder. Vi ligger högt i alla mätningar, så det är inte bara försäljning som det handlar om. När det kommer till ledarskapet så handlar det om att skapa rätt förutsättningar för mäklarna, det har vi lyckats med.

Vad betyder utmärkelserna för er ?

– Det är ett kvitto på att det lönar sig att göra det lilla extra för våra kunder. Några kollegor hos oss harvarit mäklare i över 14 år i Södertälje och längtat efter att få gå upp på scen och ta emot priset. För mig personligen är jag stolt över att både få leda och vara mäklare i detta lag i vår stad, säger en glad Ida Olheim till Telgenytt.

Dela artikeln