Företag i fokus:

Dubbla utmärkelser för mäklarkedjan – ”Lönar sig att göra det lilla extra”

2022_05_F2769D0F-4010-47AF-B016-373AA5437DDA

Foto: Shamash Oyal.

Mäklaren Ida Olheim från Svensk Fastighetsförmedling i Södertälje är bäst i klassen.

Och för allra första gången utses hennes arbetsplats till koncernens främsta mäklarfirma i Sverige.

Svensk Fastighetsförmedling är en av Sveriges största mäklarkedja med cirka 230 enheter och varje år tilldelar koncernen utmärkelser till den mäklarbyrån som presterat bäst.

2021 sålde mäklarbyrån bland annat den dyraste villan för hela 19 miljoner kronor i Södertälje.

Under Svensk Fastighetsförmedling 85 år långa historia går priset Årets bobutik för allra första gången till mäklarbyrån i Södertälje och fastighetsmäklaren Ida Olheim utses till Årets ledare.

– Dessa priser är det tyngsta priserna som man kan vinna inom vår kedja, vi är sjukt stolta. Det har aldrig hänt förut i Södertäljes historia och det är en upprättelse för hela mäklarkåren i Södertälje, säger Ida Olheim till Telgenytt.

Det är sällan priset för Årets ledare och Årets bobutik, som är de tyngsta utmärkelserna, går till en och samma byrå samtidigt vilket gör situation väldigt unik. Ida Olheim lyfter även utmärkelse som välbehövligt för Södertälje och syftar på att det blåst bland konkurrenterna och att det påverkar den generella synen på mäklare negativt.

– Det blåser för alla när det blåser negativt, så nu vill vi stå för det positiva och det behöver både mäklarkåren och vår stad.

Varför tror du att utmärkelserna gick till er Södertälje ?

– Vi vinner för vi ökar mest både i försäljning och marknadsandelar, samt för att vi har väldigt nöjda medarbetare och kunder. Vi ligger högt i alla mätningar, så det är inte bara försäljning som det handlar om. När det kommer till ledarskapet så handlar det om att skapa rätt förutsättningar för mäklarna, det har vi lyckats med.

Vad betyder utmärkelserna för er ?

– Det är ett kvitto på att det lönar sig att göra det lilla extra för våra kunder. Några kollegor hos oss harvarit mäklare i över 14 år i Södertälje och längtat efter att få gå upp på scen och ta emot priset. För mig personligen är jag stolt över att både få leda och vara mäklare i detta lag i vår stad, säger en glad Ida Olheim till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 17 maj 2022 00:00

Giftermål minskar i Sverige – Södertälje sticker ut

Ring bröllop

Foto: Pexel

Ny statistik från SCB visar att antalet skilsmässor i Sverige har nått sitt lägsta på flera år, samtidigt som giftermålen också minskar och andelen gifta personer i den vuxna befolkningen är lägre än någonsin tidigare under 2000-talet.

– Det är det lägsta antalet skilsmässor sedan 2005. Men även 2022 var antalet skilsmässor det lägsta på många år. Det kan delvis bero på att antalet giftermål minskade rejält under början av pandemin, men det är nog inte hela förklaringen, säger Lena Lundkvist, demograf på SCB.

(Annonslänk)

Under 2023 registrerades endast 21 231 skilsmässor enligt SCB:s senaste befolkningsstatistik, vilket markerar en fortsatt trend av minskande skilsmässor i Sverige. Denna utveckling speglar en bredare trend där även antalet giftermål minskar, vilket ytterligare understryker förändringar i det svenska samhällets familjestrukturer.

Intressant är att andelen gifta personer i den vuxna befolkningen har sjunkit kontinuerligt under 2000-talet, från över 45 procent år 2000 till knappt 40 procent förra året. Parallellt har andelen skilda personer ökat, vilket pekar på en långsiktig förändring i befolkningens civilstånd.

– Om vi bortser från pandemiåren 2020 och 2021 då antalet giftermål sjönk betydligt, bland annat till följd av restriktionerna, så var antalet giftermål under 2023 det lägsta på 20 år.

Lena Lundkvist från SCB påpekar även att åldrarna hos nygifta personer har förändrats under 2000-talet, med en minskande andel yngre personer bland de nygifta. I de största kommunerna var giftermål vanligast i Järfälla, Botkyrka och Södertälje, medan skilsmässor var vanligast i Haninge, Malmö och Borås, vilket visar på regionala skillnader i dessa trender.

Under 2023 registrerades 499 giftermål, medan 246 skilsmässor noterades.

– Om vi studerar åldrarna hos alla nygifta personer år för år så ser vi en del förändringar under 2000-talet. Framför allt har andelen yngre personer bland de nygifta minskat stadigt, säger Lena Lundkvist.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:37

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors