Företag i fokus:

Annons

SENASTE NYTT: Mordförsök i Brunnsäng – Ung man besköts i bil

2022_03_polis-avsparrat

Arkivbild.

Strax innan 03-tiden natten mot måndag larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Södertälje.

Enligt uppgifter ska en ung man blivit beskjuten när han satt i sin bil.

Larmet inkom till polisen klockan 02:40 efter samtal om att ”knallar hörts” i stadsdelen Brunnsäng och i samband med larmet inleddes en stor polisinsats.

”När patrullerna åker dit träffar man personer som också hört smällar, men i övrigt inget konkret som tyder på att en skottlossning inträffat i närtid.”, skriver polisen på sin hemsida .

Kort därefter ringer en ung man i 20-årsåldern till polisen och berättar att att han blivit beskjuten när han körde i sin bil.

Polisen möter upp 20-åringen, som är från Botkyrka, och upptäcker skottskador på bilen.

”Mannen är oskadd.”, rapporterar polisen.

Kort därefter spärras ett stort område av i Brunnsäng och bilen beslagtas av polisen för en närmare kontroll.

En förundersökning om försök till mord inleddes och i nuläget befinner sig polisens tekniker Brunnsäng för att undersökas brottsplatsen.

I nuläget har polisen ingen gripen efter nattens skjutning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 29 september 2022 08:29

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors