Rånad på sin bil av maskerade män under pistolhot – Polisen släpper uppgifter

2022_01_polisbil-

Arkivbild: Alex Ataseven.

Strax efter midnatt under torsdagskvällen larmades polisen till centrala Södertälje efter att en person blivit rånad på sin bil av två maskerade gärningsmän.

Personen ska under pistolhot blivit bestulen och därefter ska gärningsmännen kört iväg och lämnat platsen.

Klockan var 00:14, natten till fredag, när larmet inkom till polisen om att en person rånades på sin bil av två maskerade personer. Polisen ryckte snabbt ut till platsen och inledde omgående en stor sökinsats efter gärningsmännen.

Rånet inträffade på Bergviksgatan där minst en av personerna ska ha uppvisat ett pistolliknande föremål. Enligt polisens uppgifters ska gärningsmännen ha anlänt till platsen med egen bil och därefter åkt iväg med bilarna i riktning mot centrum. 

Tidigt på fredagsmorgonen var ännu inga personer gripna för rånet och den stulna bilen har inte anträffats.

Men nu går polisen ut med uppgifter om den stulna bilen, samt gärningsmännens bil, till allmänheten som kan ha sett iakttagelser.

Den tillgripna bilen är en silverfärgad Nissan Qashqai. Den bil som gärningsmännen anlände i är en mörk sedan-modell. ”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nattens händelse rubriceras som grovt rån och grovt vapenbrott, men ingen person ska ha rapporterats skadad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 maj 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors