Företag i fokus:

Imamer på besök i Södertälje – Möter hat med kunskap och dialog

2022_05_A026AECD-5DDD-4CD9-92C0-777683F1B76E

Foto: Alex Ataseven / FrågaEnMuslim.

I början på veckan inledde tre imamer sin resa från Göterborg till Stockholm för att möte det hat som uppstått med högerextremisten Rasmus Paludans koranbränningar.

Med stopp i flera städer för att möta hat med kunskap och dialog har det nu kommit till Södertälje tur.

Idag befinner sig imamerna, från klockan 11:00 till 16:00, på Stora Torget i Södertälje med kampanjen ”Fråga en muslim”.

– Vi ser detta som ett konstruktivt sätt att nyttja yttrandefriheten på, samt ett värdigt svar på den senaste månadens ondsinta provokationer mot vår tro. Vi vill också bidra till samhället på ett konstruktivt sätt efter all den förstörelse vi bevittnat under den senaste tiden, berättar imamen Kashif Virk till Telgenytt.

Enligt imamen Virk finns en förståelse att händelserna under påskhelgen skapar rädsla för islam och muslimer. Därför vill kollegorna, med kampanjen ”Fråga en muslim”, möta hatet med kunskap och dialog.

– Denna kampanj har vi bedrivit i flera år i hela landet för att möta allmänhetens funderingar och rädsla för islam, samt för att föra dialog med allmänheten och även med muslimer, förklarar imamen.

Från klockan 11 till 16 befinner sig imamkollegor på Stora Torget för att sprida kunskap om islam samt svara på allmänhetens frågor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 maj 2022 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors