Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

En man greps efter jakt med polishelikopter

2022_05_128D6A84-742A-4B55-85F9-ED4E5D8DB5DB

Foto: Alex Ataseven / Shamash Oyal.

Vid 16-tiden larmades flera poliser till Parkgatan i Södertälje efter att en kvinna blivit utsatt för ett misstänkt våldsbrott.

En intensiv sökinsats inleddes med flera polispatruller och en helikopter som kunde leda till att en man i 40-års åldern kunde gripas.

Enligt vittnesuppgifter ska den gripna mannen ha utsatt kvinnan för ett våldsbrott, men en annan man ska då ha lagt sig i för att stoppa händelsen.

Då uppstod slagsmål mellan männen.

– Slagsmål uppstod på platsen mellan männen, så vi skickat dit flera patruller och även en helikopter. Gärningsmannen hittade vi ganska snabbt och kunde gripa honom, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Telgenytt.

Däremot har polisen inte lyckats få tag på den utsatta kvinnan och den mannen som ingrep, bägge lämnade platsen polisen anlände.

– De hade lämnat platsen. Vi letade, men kan inte hitta dom, säger Daniel Wikdahl.

Vad den gripne mannen är misstänkt för är däremot oklart. Det är uppgifter som polisen i nuläget inte vill gå ut med.

– Vilket brott det handlar om kan jag inte gå in på, det är för tidigt att göra det, säger Daniel Wikdahl till Telgenytt.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 maj 2022 00:00

Familjeägda Johnells säljs – får norsk ägare

BC752CCD-7469-4661-AE38-848C640649E4

Foto: Alexander Isa

Familjeägda klädkedjan Johnells från Södertälje har sålts till ett stort norskt företag, som bland annat äger Brothers och Best of Brands. Detta bekräftades av bolaget i föregående vecka.

Johnells är en av Sveriges äldsta och etablerade multibrandkedjor för märkeskläder och öppnade sin allra första butik i Nyköping år 1893. Men nu överlämnas stafettpinnen till det norska företaget Jotunfjell Partners, som förstärker sin portfölj med det Södertäljebaserade företaget ägt av Gustav Thorstensson, Krister Thorstensson och Jonas Thorstensson.

I köpet inkluderas sex fysiska butiker i Uppsala, Västerås, Nyköping, Norrköping, Linköping och Södertäljebutiken i Kringlan, samt en outletbutik.
Utöver Johnells, som uppges ha en omsättning på över 200 miljoner kronor, köper det norska företaget även Yaytrade från Refine Group, en marknadsplats specialiserad på försäljning av provkollektioner, överskott och returer av premiumvarumärken.

Johnells i Kringlan. Foto: Alexander Isa

– Vi är otroligt glada att välkomna Johnells och Yaytrade in i familjen. I dessa utmanande tider är det tydligt att vi behöver gå samman och samla våra resurser och komma ut starkare tillsammans. Detta förvärv markerar en betydande milstolpe i vår resa, vilket möjliggör inte bara en expansion av vårt utbud, utan också en proaktiv strategi för hantering av returer och överskottslager, säger Robert Wilson, vd för Best of Brands till tidningen Habit.

Två Johnells-butiker säljs inte, utan kommer istället att byta namn.
Jan Thorstensson, som ägare Johnells i Kungens kurva och Skärholmen, berättar för tidning att han beslutat att behålla sina två butiker istället för att sälja. Han kommer att skylta om dem till Thernlunds, ett klädföretag han köpte för tre år sedan efter att det gått i konkurs.

– Då övriga i familjen har valt att sälja sina sex Johnellsbutiker utanför Stockholm är det självklara valet att låta Thernlunds-konceptet ta över verksamheterna i Kungens kurva och Skärholmen. Namnbytet till Thernlunds kommer ge stockholmarna den största multibrandkedjan i huvudstaden, säger Jan Thorstensson till Habit.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 september 2023 09:31
Senast uppdaterad: 27 september 2023 09:31

Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Södertälje

Foto: Alexander Isa

Södertälje har valts som platsen för Visit Swedens kommande affärsmötesevenemang, som riktar sig till både internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen. Evenemanget förväntas attrahera flera hundra företag.

– Med sin innovativa, industriella och teknologiska mångfald, spännande historia och sprudlande kulturliv har Södertälje en självklar plats på Sveriges destinationskarta. Att nu få möjlighet att visa upp Södertälje för världens reseindustri i samband med Swedish Workshop 2024 känns extra roligt, säger Susanne Andersson som är vd för Visit Sweden.

Varje år arrangeras en återkommande mötes- och marknadsplats där den svenska besöksnäringen möter utländska researrangörer. År 2024 kommer evenemanget för första gången att äga rum i Södertälje. Syftet är att marknadsföra Sverige som en turistdestination och främja en hållbar och växande besöksnäring.

– Vi är glada och stolta över att få vara värdar för Swedish Workshop 2024. Vi ser det som en fin möjlighet att få visa upp våra fantastiska smultronställen och näringsliv, säger Jonas Karlsson, näringslivschef, Södertälje kommun.

Jonas Karlsson, näringslivschef, Södertälje kommun. Foto: Alexander Isa/Södertälje kommun

Visit Swedens arbete är en del av regeringens vision att göra Sverige till världens mest attraktiva och hållbara resmål genom innovation år 2030. Senast det arrangerades, i Falun 2022, genomfördes över 1000 affärsmöten, något Visit Sweden hoppas överträffa.

I Södertälje förväntas evenemanget locka nästan 200 företag och lika många svenska destinationer från hela landet. Det syftar till att skapa en koppling mellan företag och destinationer med internationella researrangörer.

Detaljer om programmet och arrangemanget för Swedish Workshop 2024 i Södertälje kommer att tillkännages på Visit Swedens webbplats under höst/vinter 2023. Det vi däremot vet är att evenemanget kommer att pågå i tre dagar, från den 24:e till den 26:e april, i kommunen.

– Södertälje är kanske något av en destinationsdoldis för många, men med en relativt kort resa från Stockholm finns här en sällan skådad mångfald av upplevelser, aktiviteter, måltidsutbud och historia, säger Andersson, vd för Visit Sweden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 september 2023 04:00
Senast uppdaterad: 26 september 2023 23:12

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors