Företag i fokus:

Succé för Södertäljeborna Hampus och Eric under Yrkes-SM i Växjö

2022_05_F162E9E2-2D66-4005-B18F-570F623AC61B

Foto: WorldSkills Sweden.

Under tre hela dagar pågick en hård kamp under Yrkes-SM 2022 i Växsjö.

När tävlingen avslutades stod två Södertäljebor som medaljörer i sin kategori CNC-teknik fräs – guldmedaljören Eric Malmquist silvermedaljören Hampus Nyholm.

– Det känns jätteroligt, jag har ju förberett mig otroligt länge. Sen är jag verkligen taggad på vad framtiden har att erbjuda, säger en glad Eric, som befinner sig i bilen på väg hem från Växsjö när Telgenytt når honom.

Totalt deltog över 170 yrkesskickliga ungdomar inom 30 olika yrken under årets evenemang som slog publikrekord med flest besökare någonsin i Yrkes-SM:s historia.

Totalt tog sig 22 403 åskådare till i Arenastaden i Växjö.

Prins Carl Philip på plats i Växsjö. Foto: WorldSkills Sweden.

Två av medaljörerna blev Eric Malmquist som knep guldet och Hampus Nyholm kammade hem silvermedaljen.

Nu har bägge Södertäljeborna chansen att knipa en plats i Yrkeslandslaget och representera Sverige i Yrkes-EM och Yrkes-VM.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull och det är verkligen roligt att det äntligen betalats ut, säger Eric Malmquist till Telgenytt.

Utöver de 22 403 åskådare, som var på plats i Växsjö, närvarande även prins Carl Philip för att se Sveriges yrkesskickliga ungdomar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 12 maj 2022 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors