Företag i fokus:

Annons

Succé för Södertäljeborna Hampus och Eric under Yrkes-SM i Växjö

2022_05_F162E9E2-2D66-4005-B18F-570F623AC61B

Foto: WorldSkills Sweden.

Under tre hela dagar pågick en hård kamp under Yrkes-SM 2022 i Växsjö.

När tävlingen avslutades stod två Södertäljebor som medaljörer i sin kategori CNC-teknik fräs – guldmedaljören Eric Malmquist silvermedaljören Hampus Nyholm.

– Det känns jätteroligt, jag har ju förberett mig otroligt länge. Sen är jag verkligen taggad på vad framtiden har att erbjuda, säger en glad Eric, som befinner sig i bilen på väg hem från Växsjö när Telgenytt når honom.

Totalt deltog över 170 yrkesskickliga ungdomar inom 30 olika yrken under årets evenemang som slog publikrekord med flest besökare någonsin i Yrkes-SM:s historia.

Totalt tog sig 22 403 åskådare till i Arenastaden i Växjö.

Prins Carl Philip på plats i Växsjö. Foto: WorldSkills Sweden.

Två av medaljörerna blev Eric Malmquist som knep guldet och Hampus Nyholm kammade hem silvermedaljen.

Nu har bägge Södertäljeborna chansen att knipa en plats i Yrkeslandslaget och representera Sverige i Yrkes-EM och Yrkes-VM.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull och det är verkligen roligt att det äntligen betalats ut, säger Eric Malmquist till Telgenytt.

Utöver de 22 403 åskådare, som var på plats i Växsjö, närvarande även prins Carl Philip för att se Sveriges yrkesskickliga ungdomar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 12 maj 2022 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)