Företag i fokus:

Syrianska tog sin första hemmaseger – Bagir avgjorde i slutminuterna

2022_05_279129710_418844746911645_4867518758164813463_n-1

Foto: Daniel Brace.

Syrianska kom till matchen med en trevande säsongsinledning och en vinst var av yttersta vikt för att inte tappa kontakt med tabelltoppen.

Dessutom hade Södertäljelaget inte tagit en enda hemmaseger inför matchen mot Karlberg BK.

Syrianska fick en drömstart på matchen och kunde redan efter fem minuter spräcka målnollan genom ett inlägg från en hörna kunde Kevin Kielin skarva vidare bollen till Mattias Ingvarsson som tryckte in ledningsmålet.

Det var framför allt Syrianska som kom till målchanser och som kontrollerade matchen med flera fina målchanser att kunna öka sin ledning. Men Syrianska gick in till halvtidsvila med en 1-0 ledning och en mycket bra spelad halvlek.

Syrianska hade inte lika mycket boll i den andra halvleken och tappade lite av sitt momentum till Karlberg. Men gästerna kom aldrig till många målchanser tack vare ett solitt försvarsspel från hemmalaget. I

Det blev en aning frustrerat i det rödgula lägret när målen uteblev. Istället kunde Karlberg i den 70:e minuten kvittera på en hörna efter en tilltrasslad situation. Bollen hade precis tagit sig över mållinjen innan Afram Hanna kunde rensa, men domaren hade full koll på situationen och dömdes mål för gästerna Karlberg.

Därefter började en forcering för Syrianska som var i ett stort behov av en seger för att inte halka efter i tabellen. Och i den 93:e minuten fick Syrianska utdelning när Ramez Matti efter en kontring fick tag på bollen, spelade till Kenneth Carlie i djupled som hittade till Majkel Bagir som var helt fri framför målet.

Det första skottet räddades av målvakten, men Bagir hade turen med sig när han åter fick bollen i andraläget och satte bollen i öppen bur.

Kort efter ledningsmålet blåste domaren av och slutresultatet skrevs till 2-1 och Syrianska hade tagit sin första hemmaseger för säsongen.

Text: Andrew Moro.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 9 maj 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors