Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Syrianska tog sin första hemmaseger – Bagir avgjorde i slutminuterna

2022_05_279129710_418844746911645_4867518758164813463_n-1

Foto: Daniel Brace.

Syrianska kom till matchen med en trevande säsongsinledning och en vinst var av yttersta vikt för att inte tappa kontakt med tabelltoppen.

Dessutom hade Södertäljelaget inte tagit en enda hemmaseger inför matchen mot Karlberg BK.

Syrianska fick en drömstart på matchen och kunde redan efter fem minuter spräcka målnollan genom ett inlägg från en hörna kunde Kevin Kielin skarva vidare bollen till Mattias Ingvarsson som tryckte in ledningsmålet.

Det var framför allt Syrianska som kom till målchanser och som kontrollerade matchen med flera fina målchanser att kunna öka sin ledning. Men Syrianska gick in till halvtidsvila med en 1-0 ledning och en mycket bra spelad halvlek.

Syrianska hade inte lika mycket boll i den andra halvleken och tappade lite av sitt momentum till Karlberg. Men gästerna kom aldrig till många målchanser tack vare ett solitt försvarsspel från hemmalaget. I

Det blev en aning frustrerat i det rödgula lägret när målen uteblev. Istället kunde Karlberg i den 70:e minuten kvittera på en hörna efter en tilltrasslad situation. Bollen hade precis tagit sig över mållinjen innan Afram Hanna kunde rensa, men domaren hade full koll på situationen och dömdes mål för gästerna Karlberg.

Därefter började en forcering för Syrianska som var i ett stort behov av en seger för att inte halka efter i tabellen. Och i den 93:e minuten fick Syrianska utdelning när Ramez Matti efter en kontring fick tag på bollen, spelade till Kenneth Carlie i djupled som hittade till Majkel Bagir som var helt fri framför målet.

Det första skottet räddades av målvakten, men Bagir hade turen med sig när han åter fick bollen i andraläget och satte bollen i öppen bur.

Kort efter ledningsmålet blåste domaren av och slutresultatet skrevs till 2-1 och Syrianska hade tagit sin första hemmaseger för säsongen.

Text: Andrew Moro.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 9 maj 2022 00:00

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors