Företag i fokus:

Annons

Ewa Palm tar hem Gösta Frohms Skogsmullestiftelsens Stipendium

2022_05_image

Ewa Palm.

Den 17 september i år delas Gösta Frohms Skogsmullestiftelsens stipendium ut ochen lyckliga vinnaren råkar vara Funkismulledaren Ewa Palm från Södertälje.

I och med enastående insatser i de olika grupperna för barn med funktions variationer.

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm. Gösta menade att rörelse, lek och äventyr i naturen är friskvårdande för alla människor. Därför delar stiftelsen ut ett stipendium årligen till den eller de som bedöms främjat nyskapande utomhus aktiviteter för barn.

Nästa stipendieutdelning äger rum den 17 september 2022 på Lida Friluftsgård där årets vinnare, Ewa Palm från Södertälje, kommer få ta emot de 10 000 kronorna.

2016 bildade Ewa gruppen “Funkis-Mulle”, strax där efter “Funkis-Strövare “och slutligen “Funkis-Lufsare”. Därmed öppnade hon upp skogen för barn med olika funktionsvariationer, lika så för barnens föräldrar.

Grupperna håller hus vid Södertälje Naturskola och träffas sex gånger under en termin, i två timmar vid varige tillfälle.

– Ewa utmärker sig med sin entusiasm och positiva energi säger Jill Westermark, ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse i ett pressmeddelande på Frilufts Främjandets egna hemsida.

Ewa är även en av de som inspirerat så att många andra liknande föreningar har öppnat upp på andra platser än i Södertälje.

Text: Emilia Leray.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 9 maj 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)